Uudiskiri Instagram Facebook
 
Külmad võileivad

Suitsukala salat leival

Külmad võileivad

Suitsukala salat leival

Toomas Lääts Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Hele-Mai Alamaa
Neid leibu, millel koos head Eesti asjad – kala, hapukurk ja omatehtud leib –, söövad meelsasti ka kõik lapsed.
Retsept
portsjonile
6 viilu Rukkileib (nisujahu- ja pärmivaba)
300 g Kuumsuitsuforell
1 tk Sibul
1 tk Muna
2 tk Keskmine hapukurk või värske soolakurk
2 spl Paks hapukoor
2 spl Majonees
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl
Must pipar
Sool
Murulauk või roheline sibul
Till
Kaunistuseks noored taimevõrsed, kurgirohuõied ja kurgiviilud
1. Puhasta suitsuforellifilee luudest ja tee kala näppude vahel peenemaks. Lisa kalale peeneks hakitud sibul, keedetud muna, maitseroheline ja üks hapuvõi soolakurk (teine kurk jäta kaunistamiseks).

2. Lisa hapukoor ja majonees. Maitsesta värskelt pressitud laimimahlaga. Soovi korral lisa soola ja pipart. Pane segu leibadele. Viimistle võileib taimevõrsete, kurgirohuõite ja teisest kurgist lõigatud viiludega.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Minestroone kikerhernestega

Argitoidud
Minestroone kikerhernestega