Võileivad  » Leivakatted

Leivamääre keedetud kaerast

Keskmine hinne: 5 Allikas: Maire Suitsu Autor: Toidutare
Rukki-, täistera- või kuivikleiva peal maitseb suurepäraselt alljärgnev, väga lihtsalt valmiv pasta.
Tükelda puhastatud köögivili (kõige rohkem olgu sibulat, teisi mõnevõrra vähem), kuumuta neid pidevalt segades väheses õlis mõned minutid. Kalla köögiviljade peale nii palju (õigemini nii vähe) vett, et see neid umbes poole võrra katab; lisa ka peenekspudendatud leemekuubik. Hauta, vahetevahel segades, umbes 15 minutit ehk peaaegu pehmeks; lase jahtuda. Purusta jahtunud köögivili ja kaeraterad koos kas kannmikseris või köögikombainiga; lisa sealjuures paar supilusikatäit taimeõli ja soovikohaseid värskeid või kuivatatud maitsetaimi.
 Pasta säilib ülalnimetatud maitsetaimedega maitsestatult külmkapis kinnises karbis kuni nädal.  Kui aga maitsestamisel on kasutatud petersellilehti, hakkab maitse juba kolmandal päeval halvemaks muutuma, seepärast võiks seda ürti korraga ainult väikese portsjoni maitsestamiseks kasutada.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
meriketark 24.apr 2005 23:00
Proovige julgelt seda tervistavat pastat,Maire on andnud võrratu retsepti meile. Omale tehes ma ainult ei kasuta puljongikuubikut,-
selle asendavad õli ja ürdid!Puljongiks soovitan omalt poolt miso pastat pakikese ehk paar teelusikatäit. Ai-
täh,Maire!
1