Võimalik allergia  » Sisaldab piima

Traditsiooniline šokolaadikook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Nigella retseptid Autor: Nigella Lawson
Kokasaate "Nigella retseptid: šokolaadiparadiis" retsept.
Valmistusaeg:

Ettevalmistusaeg: 25 minOoteaeg: 1 tValmistamisaeg: 35 min

Kogus: 8 portsjonit
Töövahendid: 2 võitatud eemaldatava põhjaga vormi (läbimõõduga 20 cm)

Võta kõik komponendid enne külmkapist välja ja lase toatemperatuuril seista. Eelkuumuta ahi 175 kraadini. Pane kõik koogi koostisosad - jahu, suhkur, küpsetuspulber, söögisooda, kakao, või, munad, vanilje ja hapukoor - köögikombaini ja sega tainas ühtlaselt paksuks. Teise, ja veidi aeganõudvama võimalusena sega suures kausis jahu, suhkur ja kergitusained pehme võiga ühtlaseks kreemjaks massiks. Seejärel sega kokku kakao, hapukoor, vanilje ja munad, lisa eelnevalt saadud segu juurde ja sega läbi. Jaota tainas kummispaatli abil kahte ettevalmistatud vormi ja küpseta, kuni testvarras jääb puhtaks - see peaks juhtuma umbes 35 minuti pärast, aga kontrollima tasub hakata 25 minuti möödudes. Samuti võiks koogid poole küpsemise pealt ahjus ümber paigutada. Võta koogid ahjust välja, lase 10 minutit restil jahtuda ja kummuta vormist välja. Tekkinud praod jäävad pärast glasuuri alla peitu.
Glasuuri valmistamiseks sulata šokolaad ja või mahukas kausis kas mikrolaineahjus või tasasel tulel keeva veega poti kohal. Tegutse aeglaselt, et segu ei läheks kõrbema ega tõmbuks klompi. Lase šokolaadil ja võil veidi jahtuda ja sõelu tuhksuhkur teise kaussi. Samuti võid tuhksuhkrust tükkide eemaldamiseks köögikombaini kasutada. Lisa jahtunud šokolaadisegule maisisiirup, hapukoor ja vanilje, sega läbi ja lisa sõelutud tuhksuhkur. Kui tuhksuhkur on köögikombainis, võid lisada segu töötavasse kombaini tuhksuhkru juurde.
Samuti võib vaja minna veidi - umbes teelusika jagu - keevat vett või veel veidi tuhksuhkrut, olenevalt sellest, kui õhukest või paksu glasuuri on vaja. Glasuur peaks olema määrimiseks piisavalt vedel, kuid samas mitte nii vedel, et see tilkuma hakkaks.
Otsi välja koogialus või -taldrik, lõika 4 riba küpsetuspaberit, moodusta neist ruut ja aseta üks kookidest alusele, nii et ülemine (veidi ümaram) pool jääb allapoole. Tõsta umbes 1/3 glasuurist koogipoole keskele ja määri noa või spaatliga ühtlaselt laiali.  Aseta teine kook õigetpidi alumise peale ja vajuta kaks kooki õrnalt kokku. Tõsta teine kolmandik glasuurist koogi peale ja määri laiade tõmmetega, rõhutades tekstuuri (võid tekitada ka sileda pinna, kui nii meeldib rohkem ja kannatust jagub). Määri ka koogi küljed glasuuriga ja lase paar minutit seista, siis tõmba paberiribad ettevaatlikult ära.
Kõige peale meeldib mulle panna suhkrukannikesi, ja need on ju tõesti kenad, aga pole mõtet neid otsides oma jalgu rakku joosta. Kook ise räägib tegelikult enda eest.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
ampsak 13.jaan 2013 16:44
3/5 kahjuks.
ampsak 13.jaan 2013 16:43
Sain siis tehtud ta. Lõikasin kolmeks, et mahlasem tuleks ja ometigi tuli liiga kuiv. Glasuur kuivas kuidagi eriti kuivaks kihtide vahel ja kuigi biskviit oli piisavalt mahlane, jäi üldmulje tavapäraseks, kui mitte isegi kesiseks.
ampsak 13.jaan 2013 12:32
Kas saumikser või tavaline mikser kõlbab ka köögikombaini asendama? Ja kas kook peab enne külmas seisma või sobib ka kergelt ahjusoojana serveerimiseks? (Kaua glasuur tahkub?)
a. 01.nov 2012 02:12
Mina olen kooki immutanud mingi mahlaga. Banaani olen ka vahele pannud. Glasuuri on mul alati palju tulnud. Iseenesest küllaltki odav teha ning maitselt super! :)
sapsuke 06.okt 2012 18:46
Tegin seda oma sünnipäevale. Kõik kiitsid ,ainult mul tuli glasuuri liiga palju
Liisa 13.nov 2011 20:18
Soovitan glasuurile lisada rohkem hapukoort ja vahele panna midagi mahlakat, näiteks kirsse! :)
Kata 15.aug 2011 15:27
Sooviks ka teada seda osa, et kas peaks midagi muutma kui on 24cm koogivorm. Ei tahaks nagu selle koogi jaoks spetsiaalselt uut ostma hakata.
Miisu 01.aug 2011 21:29
Kaalujälgijate punktide järgi annab üks kaheksandik ehk üks tükk koogist 19,285 punkti, ma tohin päevas süüa 18 punkti :D Aga muidu maitsev.
katrinvl 04.mai 2011 13:03
kui palju peaks asju juurde lisama,et saaks teha 24cm vormidega? oskab keegigi hüva nõu anda:)?
Triinolen 30.apr 2011 21:03
hea, kuid kohati mõru... siiski piimaga koos oli väga mõnus ;)
madonna 28.apr 2011 19:43
esimene kiht ahjust väljas :) mingi 1cm on vist kõrge
tydruk321 11.veeb 2011 15:30
ma ootasin natuke mahlasemat aga muidu oli hea kook. järgmine kord teen teistsuguse sokolaadi glasuuri!
Kadri 04.veeb 2011 11:29
glasuur jaa muidu suht rõve, aga kooki peal ülihea... ?okolaad ja tuhksuhkuuur! nämmmmm-
maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :D enivei, tehke kõik seda kooki, pole mingi pitsa :D
karo 29.jaan 2011 13:24
nii hea kook, soovitan seda kõigile shokohoolikutele ;)
hhhh 27.jaan 2011 17:20
kas vanilliekstrakti asemel ei või panna vanillisuhkrut?
Köögikata 11.jaan 2011 12:00
Supper hea kook , juba kolmandat korda teen ja pere ootab pikisilmi juba mõnusa küpsetuslõhna taustal :P
Kaja 04.jaan 2011 12:48
Ausalt mul ila tilgub juba:D:N:NProovin siiski ka siiski selle koogi ära..nämmi tundub olevat:P
Eva 26.nov 2010 14:36
Hetkel lemmik kook. Parem kui on ööpäeva külmikus. Minul jäi pool glasuuri üle ja järgmine päev tegin veel ühe koogi, et see ära kasutada :) Tavalise nisujahu asemel kasutasin täistera nisujahu.
Cacu 13.nov 2010 21:10
tundub superhea kook. teen selle isadepäevaks :D
siirikirikal 12.aug 2010 16:21
algtekst ütleb "2 teaspoons good-quality vanilla extract", seega ikka lusikat mõeldakse.
kai 12.aug 2010 13:13
kas 2 tl vanilliekstrakti all on mõeldud 2 tilka või tõesti teelusikat ?
apelsinike 10.aug 2010 23:17
See on tõesti imemaitsev kook. Nii mulle kui perele maitseb üle kõige. Ei ole ka kunagi kasutanud siirupit, ja suhkrut ei ole kunagi nii palju pannud nagu siin, sest siis tuleks küll vist liiga lääge ja rõvedalt magus. Panen põhja u 100 g suhkrut ja glasuuri max 150 g ja nii jääb väga hea (Y)
Belli 05.juuli 2010 20:31
tahaks ka täna seda kooki teha. tundub väga maitsev. ise olen muidu suur magusa sõber =) siirupi jätan vist panematta.
Trintsu 16.juuni 2010 12:50
Hakkan täna tegema. Tundum Yammi :Y:)
asds 27.apr 2010 22:54
mina see eelmine kommenteerija kes väga kiitis. järgmisel päeval veel parem, on läbi imbunud, aga mulle meeldib ta nii.. pool soojalt võinii :) ja siirupit ei pannud üldse, liiga magus oleks tulnud
123