Võimalik allergia  » Sisaldab piima

Kuumšokotopsid ehk chocohotopots

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Nigella Lawson
Kokasaate "Nigella retseptid: sensatsiooniline soolo" retsept.
Valmistusaeg: 40-60 min

Ettevalmistusaeg: 10 minOoteaeg: 15 minValmistamisaeg: 20 min

Kogus: 4 portsjonit
Töövahendid: 4 väikest tassisuurust keraamilist küpsetusvormi

Aseta küpsetusalus ahju ja kuumuta ahi 200 kraadini. Määri küpsetusvormid 1 supilusikatäie võiga. Sulata šokolaadinööbid ja pehme või mikrolaineahjus või kuuma vee vannil. Jäta veidikeseks jahtuma. Vispelda teises kausis munad suhkru ja jahuga ning sega see mass veidi jahtunud šokolaadi ja või seguga. Jaga saadud mass nelja võitatud küpsetusvormi. Küpseta umbes 20 minutit, kuni pind on krõbe ja šokolaad selle all kreemjas. Aseta keraamilised vormid lusikatega alustaldrikutele ja serveeri. Juhi sööjate tähelepanu sellele, et dessert võib olla kuum!
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
surrikaad 01.sept 2012 16:29
Kas keegi oskab õelda kui suured need vormid peaks olema,kui suure tassi suurused
mellyora 07.sept 2010 11:27
need peavadki seest vedelaks jääma :) Mina panin pool tumedat ja pool piimashokolaadi!
Sandraaaa 27.aug 2010 16:19
Mm,, ma tegin eile, aga olid tavaliste muffinite moodi. Lasin küpseda alguses 18 minutit, aga siis nad olid seest veel täiesti vedelad ja siis lasin veel u 20 minutit küpseda. Kas olekski pidanud varem välja võtma? Kuigi head olid jah igaljuhul.. :A
Monika 29.dets 2009 15:54
Oi vabandust, see retsept kuulub teise Nigella toidu juurde: Rocky Road (jõulueri)!
Monika 29.dets 2009 15:47
Kook "Künkalised jõulud" Vaja läheb: 250g tumedat ?okolaadi (hakitud) 150g piima?okolaadi (hakitud) 175g soolata toasooja võid 4 spl vahtrasiirupit 200g amaretti küpsiseid 150g pähkleid 150g kompottkirsse 125g minivahukomme 1 spl tuhksuhkrut Valmistamine: Kuu-
muta paksupõhjalises potis mõlemad ?okolaadid. Lisa või ja vahtrasiirup ning lase madalal kuumusel natukene seguneda. Purusta kilekotis taignarulliga küpsised. Tee sama ka pähklitega. Lisa sulanud ?okolaadisegule purustatud küpsised ja pähklid ning kirsid ja vahukommid. Sega hoolikalt, et kõik tahked koostisosad oleksid ?okolaadiseguga kaetud. Nüüd vala segu 25x30 võiga voodertatud koogivormi ning silu pealispind ühtlaselt siledaks. Aseta külmkappi kaheks tunniks või niikauaks, kuni seda saab lõigata. Raputa peale tuhksuhkrut, serveeri ning naudi!
NurrMarta 14.dets 2009 21:02
Kairid - kui retsepti koostisainete koguseid järgida ja kasutada nagu kirjas ka tassisuuruseid vorme, siis ei saa minu arust küll kuidagi üle ääre kerkida. Mõned creme brulee vormid on väga pisikesed, neid tuleks rohkem võtta ja küpsetusaega siis pisut vähendada. Aga kui aineid vaba käega kaussi laod, siis ole valmis üllatusteks, muidugi :)
Kairid 13.dets 2009 20:06
minul kerkisid nii kõvasti, et üle vormi ääre, mis ma valesti tegin? kas liiga palju jahu võibolla...
NurrMarta 22.nov 2009 18:11
Proovisin järgi ka sama retsepti teise versiooni Nigella raamatust "Feast", kus nii võid kui tumedat shokolaadi on 125 grammi ja lisaks 100g valget shokolaadi. Sellega oli 20 minutit sobiv küpsetusaeg. Vormid, mille 18 minuti pealt välja võtsime, olid seest pigem fondüü moodi :D aga ka väga maitsvad. Võrreldes eelistaksin maitse poolest isegi siin toodud ilma valge shokolaadita varianti.
NurrMarta 06.nov 2009 14:23
Nämmmmm. Proovisin siit selle retseptiga, kuigi raamatust "Feast" on see veidi teistsugune - või kogus on suurem ja lisatud on ka valget shokolaadi. Küpseta-
sin umbes 18 minutit, siis tundus paras olevat. Ega see paar lisaminutit ka midagi hullu ei oleks teinud, aga sellise vedela shokolaadimaiuse puhul on ettevaatuse mõttes õigem küpsetada pigem ikka vähem kui liiga palju. Aga ülihea ka ilma valge shokolaadi ja lisavõita. Kindel lemmik.
bryndy 23.sept 2009 19:03
tõeline ?okohooliku magustoit. esimene kord serveerisin vaarikatega, täna aga mustikate ja väike vaniljejäätise kuuliga.
lapskokk:D 13.juuni 2009 13:41
väga hea tuleb välja siis, kui teha lihtsalt tavalise ?okolaadiga;):):A -
muidu suur Nigella Lawsoni fänn:D
hehe 09.märts 2009 15:22
no on nimi asjale pandud, annab õigesti lugeda:D:D aga tundub, et hea:)
Hindaja 28.veeb 2009 12:39
Teen juba mitmendat korda, väga mõnus ja lihtne magustoit!
köögikata 19.jaan 2009 21:45
mina proovisin ilma retsepti lugemata kordussaate ajal ja tuli super kusjuures kasutasin piimasokolaadi aga kindlasti tuleb veel parem tumedaga(retsepti panin kokku saates kuuldu põhjal) sõbrad kiitsid super hea:Y:Y:Y
palastella 16.jaan 2009 13:22
Pange üks vanilje jäätise pall ka juurde,maitseb veel paremini.
mammu 15.jaan 2009 23:08
Tegin seda just hetk tagasi supper nämma soovitan, kasutasin Bitteri shokolaadi:Y:Y:Y
kersti71 14.jaan 2009 19:21
Tegin täna seda ,ja supper supper hea oli lausa keele viis alla,proovige ja te ei kahetse:Y:Y:Y
1