Võimalik allergia  » 

Kreemiga beseekook

Keskmine hinne: 4.05 Allikas: Nädalakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Mmm...beseekoogi pehme puruneva heli vastu ei saa miskit. Eriti kui veel koogi vahele hapumagusat kreemi on pandud.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 10 portsjonit
1. Eralda munavalged ja vahusta need esmalt poole suhkrukogusega.
2. Kui vaht hakkab tihkeks muutuma, lisa lusikahaaval ülejäänud suhkur, kuni vaht on täiesti kõva.
3. Aseta paberiga kaetud ahjuplaadile suured munavalgetordid, võimalusel kasuta kondiitripritsi. Küpseta alguses 100 kraadi juures pool tundi, seejärel alanda temperatuuri 80 kraadini ja küpseta veel u tund aega.
4. Vahusta toasoe või korralikuks vahuks.
5. Lisa kondenspiim ja sidrunimahl, sega kreem korralikult läbi.
6. Määri kreemi ühele beseele ja seejärel aseta kreemile teine beseepool, suru ettevaatlikult, aga tihedalt kokku. 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Redone 28.märts 2016 13:28
Ma panin 4 munavalge kohta 130 g tuhksuhkrut ja ikka tundub, et sai liiga palju. Ei tea, kas väiksem kogus suhkrut mõjutas ka kuidagi seda, kas asi ahjus kõvaks/kuivaks läheb? Mul olid nad kokku vist oma 3,5 tundi ahjus (algul võtsin välja, siis leidsin, et keskelt olid nätsked, ja panin uuesti). Aga siiski kokkuvõttes mu elu esimene besee, mis läks kuivaks/kõvaks! Jess, minu võit.
Argo 11.okt 2015 11:12
Ma ei olnud kuulnudki, et nii saab beseed teha (munavalge vahustamine kohe alguses suhkru lisamisega), kuid tõele au andes tuli esimest korda tõesti väga hea besee välja.
Ülle 07.juuni 2015 20:57
Minu puhul on asi meisterküpsetajast küll väga kaugel, aga koogikesed tulid siiski kenasti välja. Besee jäi seest pisut nätske, aga nii mulle meeldibki. Kreemi jäi kõvasti üle, nii et tuleb veel üks ports beseed teha. :)
Madli 02.jaan 2015 23:34
Minu igavene austus inimesele, kes suudab selle retsepti järgi ja sellise kirjelduse järgi õige asja valmis saada...
1