Võimalik allergia  » 

Naabrinaise kohupiimakook

Keskmine hinne: 3.43 Allikas: 100 rooga Autor: Lia Virkus
Selles koogis võid kasutada nii kohupiimapastat kui ka pakikohupiima, vastavalt oma maitsele ja soovile. Kui oled rosinasõber, lisa kohupiimakatte hulka ka neid.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 8 portsjonit
Kuumuta ahi 200°C-ni. Haki või jahuga segamini. Lisa munakollane, sool ja suhkur ning sega tainaks. Vajuta tainas 26 cm läbimõõduga vormi põhja ja äärtele. Täidise tegemiseks vahusta munakollased suhkru ja vanillsuhkruga. Sega hulka kohupiim, hapukoor ja nisujahu. Kõige lõpuks sega ettevaatlikult hulka kõvaks vahuks vahustatud munavalged. Kalla täidis tainale ja küpseta 30-40 minutit, kuni kook muutub kaunilt kuldkollaseks. 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
merx 03.märts 2017 14:14
Lihtsalt suurepärane kook? Olen küll väga harv küpsetaja, kuna ise magusasõber ei olegi, aga pere aeg ajalt nõuab kooki. Pean vist seda kooki küll tihedasti tegema,sest see kadus 3 inimese kõhtu umbes15 minutiga. Tänasest meie pere lemmik!
Kokk 21.dets 2016 18:16
Võrratu suussulav hõrk kook. Jagus täpselt ümmarguse vormi põhja ja servadele, põhja tegin väga õhukese. Servad mõnusad krõbedad. Lisasin ka virsikutükke rohkelt peale. Kohupiima 600 g ja hapukoort 100 g. Suhkrut 1 dl.
Küpsetaja 04.jaan 2015 15:39
Väga väga maitsev kook
Tiina 07.nov 2014 11:58
See on niiii hea kook, et pean alati kaks portsjonit suurele ahjuplaadile tegema, muidu saab lihtsalt enne otsa, kui korralikult ära jahtuda jõuab. Üks meie pere lemmikuid :)
Merle 17.sept 2014 12:15
Mina lisasin täidisele ka virsikutükke, sidrunikoort ja sidrunimahla. Ning põhja tegin poole rohkem, et ääred kaetud saaks.
cisle 17.mai 2014 15:20
Väga maitsev kook!!! Kohupiimakoogid on üldse tuntud oma headuses, aga see kook oli superhea:) Muretaigna põhja ostsin 500 g. Põhja küpsetasin 10-15 min. Valasin eelküpsetatud põhjale kohupiimamassi, peale panin purustatud pähkleid. Nämma:)
Loyya 14.mai 2014 00:06
Kasutasin kahjuks magusat kohupiima ja kook tuli liiga magus:( muidu on mõnus õhuline ja minul ei pragunenud ta üldse. Aga jah täpsustaks, et kasutada tuleks maitsestamata kohupiima:) panin sisse apelsiinikoort ja sõin maasikatega- väga hea oli muidu.
Janika 21.veeb 2014 22:31
Naised, pange ahju küpsemise ajaks kindlasti ka kuumuskindla nõuga vesi, ehk aitab pragunemise vastu ;)
Taki 10.veeb 2014 17:33
Väga hea kook! Aga mina soovitan küpsetada 1h või natuke enamgi 150 kraadi juures. Saab kuumalt sööma hakata :)
Kristina 27.jaan 2014 17:54
Lisasin 500g kohupiima asemel 600g, sest ma ei viitsinud ühte pakki pooleks teha. Ülejäänud kogused jätsin kõik samaks. Mul puudub võrdlusmoment, et kas see muutis midagi paremaks või halvemaks, aga hea ta sai ja nässu midagi ei läinud. Peale tegin toscakatte, mulle meeldis. Järgmisel korral plaanin soovituste kohaselt sidrunimahla ja koort täidisesse lisada ning siis samuti toscakate peale teha. Pragunemise kohta arvan, et asi on konkreetses ahjus, praguneb kui niiskust on vähe või kui küpseb ebaühtlaselt. Ehk kui ahjupõhja metallkausiga vesi panna, ei teki pragusid? Ehk aitab ka see kui kõrgema rasvasisaldusega kohupiima kasutada.
N. 02.nov 2013 16:46
Väga maitsev ;)
Vamos 13.aug 2013 18:57
Tõesti väga hea kook... See on lausa väärt minu musta kaustikusse ümber kirjutamist ;)
eeizia 15.jaan 2013 19:58
Aitäh retsepti jagajale! Lux kook, õhuline, küpseb ilusti kuldpruuniks, see annab jahtunult eriti hea maitse! Midagi ei lisa! Kahju, et tuleb jahtumist oodata!
küsija 22.nov 2012 15:24
tekksis küsimus, et kas küpsetuspaberi peaks ka alla panema ? :)
preili 19.nov 2012 10:05
Nagu oleks muretaigna põhjal kohupiimavorm, hea piimaga süüa. Kindlasti peab jahtuma, muidu ei ole seda võimalik lõigata ja vajub laiali. Maitse on väga hea ;)
Grete.Luts 20.aug 2012 16:40
Tundub väga heaaaa kook olevat:D:Y (Y)
LStrandberg 15.juuli 2012 21:18
Maitse tuli superhea, aga mida teha, et kook kokku ei vajuks?
Irina 18.juuni 2012 12:38
Katsetasin ka.....tulemus on positiivne. Kook oli väga maitsev,minu mehele aga see eriti ei maitsenud-kuna eks inimesed on harjunud tavalise kohupiima koogiga. See kook oli aga õhuline ja teistsugune.Uus maitse on natuke võõras.Kui kook oli seisnud 2-3 päeva siis hakkas kook aina rohkem mehele meeldima.Kuna kook võttis aina rohkem kohupiima koogi maitse.
nupi23 21.apr 2012 16:43
hakkan kohe katsetama
liina 10.apr 2012 06:50
tõesti hea kook,soovitan soojalt...tegin ise ka ja see oli poole tunniga laualt kadunud
Diana2 10.märts 2012 21:08
Tegin ka seda kooki, aga 200kraadi juures suutsin pealt ära kõrvetada ilusti. Seest jäi mu meelest pisut liiga pehmeks. Teinekord peab väiksemate kraadidega ja kauem küpsetama vast :) Aga maitse täitsa hää! :)
Eva ye yeeeeee 25.veeb 2012 19:13
jube hea
linnu 21.veeb 2012 17:58
Soovitan soojalt veidi sidrunikoort sisse riivida ja veidi mahla ka pigistada.
tere 17.veeb 2012 19:18
:D:D:D:D:D:D
Eva ye yeeeeeeee 17.veeb 2012 17:58
Ma veel ei tea kuidas välja tuli! see on veel ahjus.