Võimalik allergia  » 

Tagurpidi õunakook

Keskmine hinne: 3.5
Mahlane õunapirukas.
Sõelu jahu kaussi ja sega soolaga. Tükelda või ja haki koos jahuga. Lisa suhkur ja muna ning sega ühtlaseks tainaks. Pane tainas täidise valmistamise ajaks külma. Täidise tegemiseks koori ja tükelda õunad. Sulata või ja kuumuta selles õunu 3–4 minutit. Lisa kaneel, sidrunimahl ja mesi ning kuumuta paar minutit. Tõsta õunad võiga määritud 22–23 cm suurusesse pirukavormi.
Rulli tainas jahusel pinnal lahti ja tõsta vormi õunte peale. Määri tainast pealt piimaga ja torka tainasse kahvliga augud. Küpseta kooki 200 kraadi juures 20–25 minutit.

Kogus 8 kuni 10 lõiku.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Hindaja 07.sept 2010 09:52
opidns: võtad koogi ahjust, lased 5 min jahtuda ja keerad koogi ümber koogitaldrikule - koogitaldriku paned vormile peale ja siis keerad kiire liigutusega ümber). :)
opidns 22.apr 2009 16:36
Kas vormist välja võttes saab kooki kergelt tagurpidi uuesti keerata,et söömise ajaks õunad ikka paelepoole jääks? Või mispidi parem on, tagurpidi süües?
kits 04.märts 2008 15:18
täitsa hea tuli
1