Võimalik allergia  » Sisaldab piima

Tosca kook

Keskmine hinne: 3.34
Lihtne, kiiresti valmistatav ja maitsev ka. Klassikalist küpsetist võib täiendada kui mandlikatte alla lisada puuvilju.
Kogus: 1 portsjon

Sellest koogist jagub 10 inimesele.

Põhi:
2 muna
1½  dl suhkrut
2 dl nisujahu 
1½ tl küpsetuspulbrit 
½ dl piima
100 g margariini
Kate:
75 g margariini
1 dl suhkrut
1 sl nisujahu 
100 g mandlilaaste 
½ dl piima
Vormi määrimiseks:
võid
riivsaia


1. Pane ahi kuumenema 175ºC juurde.
2. Aseta lahtikäiva vormi põhja küpsetuspaber, kinnita hoolikalt. Paberi servad jäävad vormi serva vahelt välja paistma.
3. Vormi servad määri üle esmalt võiga, siis puista sinna peale riivsaia. Vaata, et võiga kaetud kohad oleks riivsaiaga kaetud.
4. Vahusta munad ja suhkur tugevaks vahuks. Kiiremini saad siis kui eraldad munavalged munakollasest ja vahustad suhkur ja munavalged tugevaks vahuks, Hiljem lisad juurde munakollased.
5. Sulata margariin ning sega kokku nisujahu ja küpsetuspulber.
6. Lisa tainale piim, sulatatud ja jahutatud margariin ning ettevaatlikult segades nisujahu-küpsetuspulbrisegu.
7. Vala tainas vormi ja küpseta ahju allosas poolküpseks (20 minutit).
8.Mõõda katte jaoks vajaminevad ained keeduanumasse ning lase keema.
9. Kui kook on pea-aegu valmis, võta see korraks hajust välja ning kata see keedetud mandli-võiseguga.
10. Küpseta 200ºC juures umbes 10 minutit või kuni pind on kuldkollane.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
katu 15.sept 2013 11:55
Muutsin retsepti veidi, 1 muna rohkem ja vaid 75g võid põhja; jahust pool panin mandlijahu (jahvatatud mandleid) ja suhkrust pool oli demerera suhkur. Kattesse ka veidi rosinaid ja terveid mandleid. SUPERhea tuli, kuigi ma ei ole suur koogisõber.
Tosca fänn 17.juuni 2013 12:47
Olen varem alati poest seda kooki ostnud seekord aga mõtlesin ise teha,tõesti väga maitsev ja võib öelda et parem kui poes!!
lihtinimene 08.jaan 2013 11:41
Panin põhja peale ka kihi õunu, et liiga magusaks ei läheks. Ma ei tea, kas sellest tingituna aga pärast pidin koos kattega küpsetama 10 min asemel 20 min, et taignaseks ei jääks. Kattega küpsetamise ajaks reguleerisin ahju ka ainult pealt küpsetama, et põhi liiga tumedaks ei läheks. Igatahes tuli väga hea ja teenis palju kiidusõnu :)
Berit. 24.sept 2011 17:48
väga-väga hea kook, soovitan kõigile, isegi nendele, kes ei ole erilised "kokad" :) Ise olen juba 2 korda teinud ning kõik kiidavad ja küsivad retsepti :)
Terje 16.jaan 2011 21:00
Muidu hea, aga väga rasvane. Järgmine kord küll nii palju rasvainet põhja sisse ei pane.
Kirsimops 26.sept 2010 17:38
BELISSIMO ! ;)
NAAJ 14.sept 2010 10:14
Liisi. Jah, või tuleb ka sulatada
Liisi 13.sept 2010 16:27
Kui kate teen , siis sulatan või ka ära ?
Hindaja 13.juuni 2010 20:14
(y) hea!
Küpsis 14.märts 2010 19:20
Väga mõnus kook, asjad on kodus alati olemas ja maitseb hea :)
Inxupinxu 27.jaan 2010 22:43
Super hea kook :) Lihtne teha ja väga maitsev!
elks 29.okt 2009 16:11
väga hea kook!
Rühkija 07.märts 2006 11:18
Kuhu naistepäeval saab seda kooki maitsma tulla? Lilled minu poolt!
1