Võimalik allergia  » Sisaldab piima

Imelihtne kohupiimakook

Keskmine hinne: 3.15 Allikas: 100 rooga
Maitsev ja kergelt valmiv kook, mis sobib nii argipäeva magustoiduks kui ka vahukoorega kaunistatult pidulauale. Kes armastab rosinaid, võib neidki kohupiimale lisada.
Valmistusaeg: 40-60 min
Vahusta munad suhkruga, sega hulka kohupiim ja hapukoor. Määri 26 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm võiga. Puista põhja kolmandik tordipulbrist, selle peale õhukesi võitükikesi. Nüüd kalla vormi pool kohupiimamassist, teine kolmandik tordipulbrist ning ülejäänud pool kohupiimamassist. Kõige peale pane ülejäänud tordipulber ja võitükikesed. Küpseta 200° juures 30–40 minutit, kuni kook on pealt kuldpruun ja seest küps. Piilu poole küpsemise pealt, kas koogipinnal on mõni koht jahune, sel juhul pane sinna veel võitükikesi.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
may 15.juuni 2017 18:51
Täistera pulbriga on keegi proovinud teha?
K 13.juuni 2017 01:07
Väga halb variant :( Pulber on niiii-niiii magus, ka hapud marjad ja suhkru mitte lisamine ei aita. Mees on mul suur magusasõber ja isegi talle oli see liig mis liig. Otsast lõpuni enda tehtud on ikka see õige. See kook läheb küll prügikasti.
TV54 13.märts 2017 14:53
Seda sai tehtud juba nõuka ajal -koos emaga,45 aastat tagasi ja praegugi saab niimoodi tehtud.kõik söövad ja kiidavad.
Killer Clown 27.nov 2016 16:16
Jummalast ok kook!
trips 20.veeb 2016 15:20
Väga ebameeldiv kook :(
Maria 08.nov 2015 18:32
Tegelikult üks hea nipp veel mõnusa koogi saamiseks - selle asemel, et lisada suhkur koogi sisse võid seda riputada hoopis kõige peale. Annab mõnusa karamellise katte. Eriti hea variant on pruun suhkur :)
mmm 02.juuni 2015 22:10
ebameeldiv kook. pulbrist ei saa ikka midagi head
Aniq 05.apr 2015 10:11
Kiire, lihtne ja imemaitsev! Võid lisasin ainult pealmisele kihile. Hapukoore asemel kasutasin maitsestamata jogurtit ja suhkrut ei pannudki. Eriti maitsev on kui lisada 200g külmutatud kirsse ;) soovitan järgi proovida
Merilin 02.apr 2015 16:47
Meie pere lemmik kook:) lihtne teha ja väga maitsev!
Sweetooth 06.veeb 2015 23:32
Tegin poole kilo õuntega ja ricotta kohupiimaga, suhkrut ei lisanud. Tuli väga mahlane ja parajalt magus.
Annabel 04.jaan 2015 22:24
Superhea muidu, aga liiiga magus. Kasutasin maitsestamata kohupiima ja siis oma lolli peaga mõtlesin, et paneks suhkrut veel rohkem kui 4sl. Väga vale otsus, järgmine kord ei pane suhkrut üldse ja kasutan endiselt maitsestamata kohupiima.
Kerlin 09.juuli 2014 12:16
Hea lihtne kooK ja maitsev :)
IKKI 06.mai 2014 10:54
Täpselt nii, ka minu noorusaegne kook, omal ajal küpsetasin seda tihti ka oma lastele, nüüd maitseb ka lastelastele
frepliia 06.mai 2014 08:56
Eelmine nädal just mõtlesin selle koogi peale ja naksti ,ongi olemas.Minu lapsepõlve kook ja olen ise juba vanaema.Ei mäletand enam täpselt kuda seda tehti ja täna teen üle aastakümmnete uuesti.Tean ette,et see on nämma.
Susan 30.juuli 2013 14:11
Kas ma pean selle tordipulbri tegema valmis ikka mitte niisama seda puistama sinna?
gämm 10.juuli 2013 21:24
Mõnusalt mahlane kook. Panin mõnuga vaarika-maasika moosi vahele.Hapukoor läks meelest, aga mul oli kohupiima topeltkogus. Peale vähest jahtumist sai juba ilusti tõsta ja ei jäänud plöns. Või panin ka kohe peale ja ei kõrbenud ära. Vahepeal lükkasin mõned üksikud pulbri kohad laiali ja vormi võiga määrimise asemel panin küpsetuspaberi vormi.
kikukaz 07.veeb 2013 20:06
Väga hea ja lihtne kook. Ma olen ühe tuttava õpetuse järgi teinud nii, et või ja pulbri segan kokku. Nii on see kook veelgi lihtsam
Katrin 12.jaan 2013 20:03
Päris Hea! Nii Head Kooli Pole Ammu Saan-
d:P:):):):):):):):):)
Anni 15.nov 2012 12:48
Olen ka aastaid seda kooki teinud. Annaksin mõned näpunäited, kuna osad foorumi külastajad pole küsimustele vastuseid saanud. - jah kasutage ainult tordi pulbrit, ärge segage seda veega - kasutage tavalist kohupiima (nt mina kasutan vanilje maitselist), siis ei jää kook vedel - suhkrut pange väga vähe või ärga pange üldse, kuna juubelitordi pulber on ise üsna magus - pealmine kiht võid lisage küpsemise poole peal, kuna või läheb kergesti kõrbema ja siis ongi tulemuseks liiga pruun kook - enne serveerimist jahutage kook maha, siis seisab see paremini koos ja maitseb ka paremini :) Üldiselt on see suhteliselt lollikindel kook, mis ei saa õigesti toimides untsu minna. Head küpsetamist!
Kata 27.okt 2012 18:56
Minu ema on seda kooki juba aastaid teinud, kuid pole kunagi võid pannud, kohupiimapasta asemel kasutanud pakikohupiima ning 800g kohupiima kohta pannud ca 300g tordipulbrit. Kõik on alati vaimustuses olnud.
njaaa 08.sept 2012 09:24
Tegin eile esmakordselt. Lastele meeldis soojalt rohkem, tavaliselt pole suuremad koogisõbrad, aga seda kooki sõid kumbki 2 suurt tükki ära :) Jätsin suhkru täiesti ära, oli õige otsus, ma ei armasta liiga magusaid kooke ja nii tuli täpselt paras :) Kasutasin riccottat kohupiima asemel, hapukoort panin veidi vähem, täidise sisse panin ka õunatükke. Küpses 50 min ja ei olnud ka soojana vedel. Täitsa uskumatult hea kook ja nii lihtne teha :) Soovitan 100% (just ilma suhkruta)
picoballa 31.aug 2012 15:38
Kellel kook vedel jäänud - ostke Pagarikohupiimapasta tuub, mis on küpsetamiseks mõeldud. See ei ole nii vedel.
Aile 16.märts 2012 11:44
Mäletan seda kooki lapsepõlvest kui midagi imemaitsvat, kuid siiani pole saanud retsepti, kuidas seda tehakse. Nüüd retsept olemas ja teen ära-juba ette tean, et on hea :Y
Honeybird 10.märts 2012 21:17
Tõesti imelihtne teha ja meeletult maitsev! Ise pole suurem asi kohupiimakookide fänn, kuid see kook maitses küll väga! Julgen isegi väita, et üks uusi lemmikuid! Ps: Panin ainult 2sl suhkrut, kohupiima oli ka 100g vähem ja tegin 28 cm vormi, kuid ikkagi oli super!
kakuke 22.veeb 2012 05:43
Proovisin ka siis koogi ära. Panin 4 muna asemel 3 tükki, täidisele lisasin vaarikaid ning kaks spl jahu, et asi tuleks natuke tugevam. Hoidsin ahjus tund ja 10 min (vahepeal keerasin kuumuse 160-180 peale) koguaeg ei teind 200ga. Vahepeal võtsin koogi välja ja panin jahustele kohtadele võitükikesi peale. Mina panin näppudega tükikesi, kuidas teie muidu võid panite, kas lõikasite viilud või kuidas? Laske koogil kindlasti jahtuda, siis taheneb paremini, Kõige parem oleks süüa hommikul, külmkapist võetult. Tuli päris hea teine ;)