Võimalik allergia  » Sisaldab piima

Sidruni-hapukoorekook

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Eva Palu
See on hästi intensiivse sidruni maitsega pehme keeksi-laadne kook, mille hapusust tasakaalustab mandli-martsipanine kate. Kui eelistad vähem hapumat, kasuta ühe sidruni mahla.
Vahusta toasoe või suhkru ja sidrunikoorega. Lisa toasoojad munad ja sega. Lisa hapukoor ja sidrunimahl ning kõige lõpus küpsetuspulbriga segatud jahu. Küpseta 20 cm läbimõõduga koogivormis 185-kraadises ahjus ca 45 minutit. Ei ole hullu kui kasutad laiemapõhjalisemat koogivormi (26 cm läbimõõduga), kook tuleb lihtsalt õhem ja lisaks küpseb see ahjus kiiremini (umbes 30 minutit).
Mandlikreemiks võta peotäis mandleid, koori need (leota kuumas vees, siis tuleb koor paremini maha) ja jahvata kohviveskis peeneks jahuks. Lisa sama suur kogus tuhksuhkrut ja 1 munavalge, sega. Tulemus peab saama piisavalt kreemine (lisa vajadusel teelusikaga vett).
Määri mandlikreem jahtunud koogile ja puista koogipind üle mandlilaastudega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
annyi 16.veeb 2013 12:05
See koogitegu küll ei õnnestunud. Maitsel polnud vigagi aga süüa oli suht võimatu, kohutavalt pudises ja pudenes. Ka jäi see kook rekordkauaks taldrikule seisma :(
Hu 09.nov 2010 11:11
Väga hea kook. olen juba ammu otsinud sellist pehmet sidrunikooki! -
Lihtne variant itaalia sidrunikreemi koogile. Tänan!
Jaana:) 12.okt 2010 17:32
Kook on väga väga hea sidruni maitsega, tegime seda natuke teistmoodi panime kastme sisse rummi kuid seda läks ikka liiga palju :D et see polnud väga hea aga kook seest on super, väga mõnus õhuline! Kuid peale vaatates pole väga isuäratav:) aga soovitaks seda kooki kindlasti kõigile , lihtsalt tuleb teha nii nagu kirjas ja kõik on super! (:
Merliiin 01.okt 2010 23:23
Üks suurepärane kook. Maitse on mmmõnus, struktuur suurepärane. Mahlane ja pähkline suutäis. Teen veel ja veel seda :)
Celli16 09.okt 2009 21:19
Väga hea kook!Soovitan!
Ka 13.mai 2009 21:28
Tegin ja ei olnud väga hea kook.
miia 16.apr 2009 10:18
MIna tegin lõpuks mandlikreemi asemele hapukoort suhkru ja vanilliga. oli ka väga maitsev.
Eva Palu 15.apr 2009 11:09
Toores munavalge jah. Ei pea vahustama. Kui toorest munavalget kardad, lisa selle asemel vett või mahla, nii palju, et mandlijahu-mass tuleks piisavalt kreemine, et seda peale saad määrida.
nipitiri227 15.apr 2009 10:15
Toores munavalge mandlisegu läheb koogile?? Väga kahtlane! Kas munavalget ei peaks ennem vahustama?
mia 14.apr 2009 11:30
Tegin ka seda kooki. Lisasin natuke keefiri ka sest hapukoort jäi natuke puudu :P Ja täitsa hea on. Selline mõnus hõrk. Mandlikreem jäi küll peale panemata sest ei viitsinud poodi minna aga muidu täitsa super!
Kristel.l 14.apr 2009 08:36
Mul on häbi:R Loen tavaliselt koostisosad läbi, kui seal on juba mingid eriained sees, mida peab kuskilt Stockmannist või mujalt spetspoest minema otsima, siis jääb ära. Tänan viite eest! Edaspidi loen jutu lõpuni:A
siirikirikal 13.apr 2009 14:17
Retsepti valmistamisõpetuses on kirjas, kuidas mandlikreemi tehakse.
Kristel.l 13.apr 2009 14:11
Mis on mandlikreem?
1