Argitoidud

Speltajahust kaneelirullid toorjuustuglasuuriga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Tuuli Mathisen
Speltajahust kaneelirullid on maalähedane, maitsev ja tervislik alternatiiv tavapärastele pärmitainast kaneelirullidele. Valmivad need üsna lihtsa vaevaga, sest kergitajaks on siin küpsetuspulber ja maitseüllatajaks kookosrasv. Viimistle kaneelirulle küllusliku toorjuustuglasuuriga.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 8 portsjonit
1. Sõelu jahud suuremasse kaussi. Sega juurde küpsetuspulber, suhkur, sooda ja sool. Sõelumine aitab jahu õhuga rikastada ja nii tulevad rullid õhulisemad ja kergemad. Lisa jogurt, rosinad ja 3 sl sulatatud kookosõli. Sega läbi ja sõtku tainas ühtlaseks tihkeks tainapalliks. Vajadusel lisa kas jahu või siis jogurtit vastavalt sellele, kas tainas on liiga paks või vedel. Tainas peaks olema parajalt nii paks ja ühtlane, et kannatab jahusel pinnal rullida, kuid samas võimalikult pehme. Sõtku kergelt läbi, vormi tainapall ja aseta see 20–30 minutiks külmikusse. Võta külmast, raputa jahu tööpinnale ning tainale ja rulli tainas 0,5–0,7 cm paksuseks ristkülikuks. Määri peale 2 sl kookosõli.

2. Täidise valmistamiseks sega koostisained ja laota lahtirullitud tainale. Puista tainale ka rosinad. Rulli tainas pikaks toruks ja lõika torust umbes 3 cm laiused tükid. Laota tükeldatud tainas kookosõliga määritud ahjuvormi põhjale väikeste vahedega üksteise kõrvale. Küpseta 200-kraadises ahjus u 20 minutit. 3 Vahepeal valmista toorjuustuglasuur. Selleks sega toasoe toorjuust tuhksuhkru ja sidrunimahlaga. Lase rullidel veidi jahtuda ja nirista siis glasuur rullidele peale.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri 02.okt 2017 13:05
Aitäh, Teine Tuuli! Täpsustasime kõik üle ja tegime retseptis väikesed parandused nii suhkru kui rosinate kohta. Mõnusat küpsetamist!
Teine Tuuli 01.okt 2017 22:23
Taigna koostisosades on suhkur, aga tegemisjuhises see enam ei kajastu. Samamoodi, et rosinad lähevad alles laotamisel käiku, mitte otse taignasse, see tekitab segadust veidi.
1