Gluteenivaba

Sõõrikud

Keskmine hinne: 2.85 Allikas: Gluteenivabad toidud Autor: Maire Vesingi
Pärmitainast sõõrikud gluteenivabal moel. 
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 1 portsjon
Lahusta pärm käesoojas vees. Lisa sool, suhkur ja muna. Sega kuivained omavahel ja lisa järk-järgult tainale. Lisa pehme või ja sega tainas ühtlaseks. Kata tainas rätikuga, pane sooja kohta ja lase kerkida, kuni taina maht kahekordistub. Määri küpsetuspaber õliga. Jaga tainas 18–20 osaks ja vormi õlitatud kätega pallideks. Aseta tainapallid õlitatud küpsetuspaberile sooja kohta umbes 10 minutiks kerkima. Kerkinud pallidest vormi õlitatud kätega sõõrikud. Selleks lükka kaks pöialt palli keskkohast läbi ja keeruta palli nii, et moodustuks ühtlane ring. Kuumuta õli paksupõhjalises potis ja küpseta sõõrikuid õlis mõlemalt poolt umbes 2 minut, kuni need on kuldpruunid. Tõsta sõõrikud vahukulbiga majapidamispaberile nõrguma. Soovi korral veereta kaneeli-suhkrusegus või sõelu peale tuhksuhkrut.

Kogus 18-20 tükki.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Epp Viires 11.veeb 2017 17:08
Ohhooo!!!Ammu polegi enam saanud selliseid sõõrikuid. Päris hea retsept!!! Sõõrikud on ju kohvi kõrvale suurepärased süüa... OOOO--
millised head retseptid!!! OIH--
aga head ja magusad kah teised!!!Kohe kiiresti küpsetama kõik!!!
1