Keeksid

Ingveri-banaanikeeks

Keskmine hinne: 2.83 Allikas: Ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Keeksi jaoks banaani valides eelista küpset ja kas või plekilist banaani. Kasuta värsket ingverit, mitte pulbrit.
Kogus: 8 portsjonit
Vahusta toasoe või suhkruga heledaks vahuks. Klopi segu sisse vedel mesi ja riivitud ingver.
Klopi ükshaaval sisse ka munad ja lisa jahu. Purusta banaani viljaliha ja sega keeksitaina sisse.
Tõsta tainas kas paberiga vooderdatud või õlitatud vormi ja küpseta 185 kraadi juures ahjus üks tund ja 20 minutit, kuni keeks on kuldpruun. Enne serveerimist lase keeksil vormis maha jahtuda.

SOOVITUS:
* Keeksi jaoks banaani valides eelista küpset ja kas või plekilist banaani. Sellise banaani viljaliha on magusam, maitsekam ja ka pehmem, nii on neid parem purustada.
* Mee saad vedelamaks, kui tõstad purgi kuuma vette.
* Kasuta värsket ingverit, mitte pulbrit. Kui oled koju ostnud suurema koguse ingverijuurt, võid seda ka sügavkülmutada. Muidu aga säilita ingverit majapidamispaberi sisse mässituna õhukindlas karbis külmkapi juurikasahtlis.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Redone 25.apr 2017 20:27
Küpsetasin 175 kraadi juures ja 50 minutiga oli juba küpse. Kahe banaani asemel panin kolm (oli vaja neist lahti saada), küpsetuspulbrit tubli 1 tl, muid asju sama palju, nagu ette nähtud. Mõnus banaanine ja üldse mitte kuiv.
kulp 11.dets 2010 16:53
tegin,aga ilma ingverita.maitse oli järgmisel päeval palju parem. küpsetasin 175kraadi juures umbes tunni, retseptis antud temp. ja aeg oleksid selle keeksi küll tapnud...
Kaizzaaa 05.jaan 2010 15:03
Mina tegin ka,aga ilma ingverita(lihtsalt banaaniga),väga hea tuli.:D
Maret 17.dets 2009 11:55
Õnnestus hästi. Ingver andis mõnusat ja omapärast värskust ning mesi/banaan magusust ja pehmust. Söödi ja kiideti! :)
ussike 25.jaan 2009 17:29
päris hea tuli, panin kaneeli ka kardemoni ingveri asemel
Sipzu 16.okt 2008 22:12
Tõsiselt hea vürtsikas suutäis.
1