Kringlid

Ricotta-singitäidisega kringel

Keskmine hinne: 3.41 Allikas: Väike saiaraamat Autor: Lia Virkus
Suur soolane kringel sobib igale peoõhtule kodus või tööl. Kringel tuleb hea ja mahlane. Jälgi vaid, et see oleks korralikult läbi küpsenud, enne kui selle ahjust võtad.
Valmistusaeg: üle 60 min
Hõõru pärm 1 tl suhkruga vedelaks. Lisa piim ja pool jahukogusest, sega ühtlaseks tainaks. Lase 20–30 minutit soojas kohas räti all kerkida. Lisa eelkergitatud tainale ülejäänud 1 tl suhkruga segatud munakollased, õli, sool, paprikapulber, kuivatatud basiilik ja järelejäänud jahu. Sõtku seni, kuni tainas on sile ja siidine ning lööb kausi servade küljest lahti. Kata rätiga ja lase soojas kohas veel pool tundi kerkida.
Rulli tainas jahuga ülepuistatud laual õhukeseks plaadiks, määri peale toasoe Merevaik ja puista üle riivitud juustuga. Jaota sellele ühtlaselt ricotta ja kuubikuteks lõigatud sink ning paprika (või tomatid või kapparid). Puista üle basiiliku või punemega. Keera pikuti tihedalt rulli, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning vormi kringlikujuliseks või jäta kangiks. Keera otsad alla, et täidis välja ei voolaks. Lase räti all kerkida 20 minutit, määri pealt munaga ja puista üle seesamiseemnetega.
Küpseta ahjus 200° juures 40–50 minutit (pöördõhurežiimil 30–40 minutit). Kui sai kipub pealt liialt pruunistuma, ent seest pole veel küps, kata see lõpupoole fooliumiga. Võta ahjust ja lase rätiku all jahtuda. Jagub kaheteistkümnele.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
efka 14.apr 2011 15:49
oo tundub maitsev! tahan ka proovida
Kati 09.apr 2011 18:35
Vääga heaa! Soovitan tõesti soojalt, tegin seda oma sünni päeval kus käis nii 20-25 külalist ja kõik aina sõid ja kiitsid.. teinekord teen seda kindlasti veel! TEHKE TEIE KA ;D
1