Mitmesugust

Kodused müslibatoonid

Keskmine hinne: 3.31 Allikas: Toidutare Autor: Eva Palu
Võta ette müslitegu, et lusti ja jaksu jätkuks lastel kuni kool saab läbi. Mahlased, hästi koos püsivad batoonid, mis säilivad külmkapis umbes 2 nädalat.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Jahvata pooled kaerahelvestest kohviveskis või köögikombainis peenemaks pulbriks. Sega juurde ülejäänud kaerahelbed, hakitud pähklid-mandlid-jõhvikad-rosinad ning kookoshelbed.
2. Pane potti suhkur, või ja vesi. Kuumuta madalal kuumusel pidevalt segades. Kui segu hakkab hoogsalt mullitama, eemalda tulelt. Kalla kuum siirup kaerahelveste-pähklite peale ning sega ühtlaseks. Jäta veerand tunniks tõmbama ja sega siis sisse kondenspiim.
3. Kuumuta ahi 160 kraadini. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja kalla mass ahjuplaadile, silu pealt siledaks. Kui kasutad 30x40 cm suurust ahjuplaati, küpseta umbes 1 tund, poole väiksema ahjuplaadi puhul (batoonid tulevad paksemad, nagu fotol näha) on küpsetusaeg 2 tundi. Katsu müslibatooniplaati pealt sõrmega – kui see pole enam täiesti vedel, vaid pooltahenenud, on see küps. Batoon taheneb täielikult jahtudes. Jäta ahju paokil uksega jahtuma, tükelda.
4. Sulata tume šokolaad kuumavee vanni kohal ning määri batoonidele. Tee kahvliga šokolaadi peale triibuline muster ja tõsta külmkappi tahenema.

HEA TEADA:
* Müslibatoonid muutuvad veelgi mahlasemaks 1-2 ööpäeva möödudes.
* Säilita neid külmkapis.
* Sellest kogusest saab umbes 30 müslibatooni.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
KuuseOkas 01.mai 2015 12:09
Need on imemaitsvad :) Kui vähegi on aega mässata (pähklite hakkimine võtab kõige rohkem aega), siis proovin alati nt matkale ise teha müslibatoonid kaasa.
1