Pirukad ja pitsad

Pitsarull

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Lia Virkus
Traditsioonilisele pitsale on antud uus vorm. Uues kuues küpsetis jääb mahlane ja seda saab süüa ka näpu vahelt, eriti hea on see ahjusoojana. Pitsarulli täidiseks võivad olla traditsioonilise pitsa katteained, kuid mitte liiga suurte tükkidena või liiga vedelal kujul.
Kogus: 8 portsjonit
Sega toasoe pärm soola ja suhkruga vedelaks. Lisa soe vesi, muna, õli ja jahu. Sega segamini ja sõtku seni, kuni saad ühtlase tainapalli. Vajadusel lisa veel jahu. Jäta 1 tunniks sooja rätiku alla kerkima. Kuumuta ahi 200 kraadini. Täidise tegemiseks prae lahtinäpitud hakkliha pannil koos hakitud sibulaga. Maitsesta soola, pipra ja pitsamaitseainega. Rulli tainas ristkülikuks ja määri peale ketšupit. Siis jaota õhukese kihina peale hakkliha, purustatud ananass ja 2/3 riivjuustust. Keera tainas rulli ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Puista peale ülejäänud riivjuust. Küpseta 20 minutit või kuni pitsarull on saanud kauni kuldkollase värvi. Pintselda pitsarull veega üle ja jäta hetkeks rätiku alla jahtuma.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Sonera 05.aug 2012 22:11
"Küpseta 20 minutit või kuni pitsarull on saanud kauni kuldkollase värvi." Minul saab see rull kuldkollase värvi nii: ahjus on ta alt, teisel siinil 200°C 20 minutit, siis 170°C veel 20 minutit ja siis 100°C veel 10-15 minutit ehk vaata, kas on kuldkollane :) Hea on, ise lisan veel sinihallitusjuustu ka, nagu ikka pitsadesse.
maarja91 12.jaan 2012 21:59
Mulle ja mu perele väga maitses, kindlasti teeme veel!
Merit 14.aug 2011 16:14
Tegin täna. Süüa kõlbab aga erilisi emotsioone ei tekita. Usun, et rohkem ei tee.. Muide ja minul piisas 200 kraadiga 20minutis täitsa, vaata et isegi oleks võinud tsipa vähem olla. Või madala temp. kauem..
Kertu 17.juuli 2011 18:19
Tegin täpselt retsepti järgi, aga jäi kuidagi kuiv ja maitsetu. Täidist võiks rohkem panna ja maitseaineid ka kindlasti! Tavalisele pitsale jääb ikka alla!
kerli 26.okt 2010 17:08
mega hea
nämma 27.sept 2010 17:48
ja kui palju sellest kogusest tuleb tainast?? :P
nämma 27.sept 2010 17:38
Mul külmkapis külmutatud pärmtainas ,huvitav kas see sobiks ????
Siramisu 03.mai 2010 22:41
Tegin poole kogusest, kuna terve kogus tundus liiga suur. Väga maitsev. Ei jäänud tooreks. Ainult rulli pealt võõpasin munaga enne kui panin sinna riivjuustu. Hea süüa näppude vahelt.
Syyry 23.veeb 2010 13:56
Mina lisan tavalisele juustule veel ka sinihallitusjuustu ja lõikan rullist viilud, mida õhemad, seda krõbedamad tulevad, ahjust tulles tõmban kergelt õliga üle.
zuts 10.veeb 2010 13:54
Ma proovisin ka selle järele. Tõsiselt hea ja maitsev pitsa:Y.
Birgitta01 23.jaan 2010 20:20
See oli minu esimene retsept siit;) Ja kuna ma polnud eriline kokkaja siis kartsin seda ettevõtmist natuke.. Igatahes läks kõik hästi ja pitsarull oli kadunud laualt hetkega:) Kõik küsisid retsepti! Absoluutne lemmik, teen seda külakostiks, pidustustel..jne:) Mul ka ajaliselt kauem ahjus.. Superrr;)
Marko 19.okt 2009 17:31
Super. Keskelt väike osa oli veidi taignane aga väga hea, kindlasti teen uuesti.
Birgit 04.juuni 2009 14:34
Teen seda pidevalt kui keegi külla tulemas või kuhugi ise kohvile;) Jube hea ja lihtne;) Ja ajaliselt on mul kindlasti kauem ahjus!
janek ja cärol 12.apr 2009 17:20
vaga hea pitsa on.ma sooviks seda veel millalgil. :)
efq 12.apr 2009 09:10
väga hea tuli!lihtne teha,isegi mees sai taigna tegemisega hakkama:)taigna panime enne täidise pealepanemist plaadile,siis ei pidanud pärast seda rulli tõstma.
agnes89 05.apr 2009 19:57
Minul on see hetkel ahjus. Kardan, et ei tule välja. Tainas tuli imelik, kuna hakkas käte külge ja hästi raske oli rullida. Nüüd kerkib seal päris suureks.. ei ole sugugi selline nagu pildil. Aga eks ole näha kui valmis saab:)
tupsu 20.märts 2009 14:52
vaatasin järgi et meie tegime seda pitsastritsli nime all :Pme asendasim ananassi paprika vastu kuna pooled ananassi ei söönd meil oli ta ahjus niikaua kui repseptis aga meil sai ta valmis õpetaja oli seda enne ka teinud ja arvas et see sai valmis kuna ananass on vesine! unustasin veel hinnata:R
tupsu 20.märts 2009 14:44
me tegime seda kooli töpa tunnis:D kõõigile maitses:A
liinake 02.märts 2009 14:25
:Y Mina proovin ka selle nädalavahetusel ära :) Hea kerge ja igati toitev paistav olevat, just sobiv mu meesperele :D
Tibulinnu 13.veeb 2009 23:18
PS! Kui tegemist on põhiroaga, võiks selle koguse arvestada pigem 6le sööjale.
Tibulinnu 13.veeb 2009 23:02
Tegin ka seda täna ja superhää sai! Ketshupi asemel kasutasin päikesekuivatatud tomatite kastet. Järgmisel korral kasutaksin 500g hakkliha ja 1,5 purki purustatud ananassi. Hakklihasegu tasub üsna tugevalt maitsestada. (Proovida tasuks ka singi-
ananassitäidise või tuunikala-oliivide täidisega). Nagu eelkõnelejad on juba öelnud, oli mul samuti küpsetamisaeg pikem- kokku hoidsin ahjus 40 minutit, neist viimased 20min 170C juures.
katz 19.jaan 2009 20:41
Väga maitsev! Küpsetasin ahjus umbes 40 minutit, viimased 20 minutit 100 kraadi peal, ei jäänud keskelt tooreks. Lisasin ka ka paprikat täidisele. Ja kuna külmkapis oli väike tükk suitsujuustu ka lisasin ka ka seda, ja väga maitsev oli . Soovitan soojalt :)
Margot 25.nov 2008 16:00
Ma tegin ka seda ja mul jäi ka keskelt toores, ma muidu küpsetasin 20 minutit 200 kraadiga
Mozart 14.nov 2008 23:02
20 min 200 kraadiga tundub, et on vähe, jäi keskelt kergelt taignaseks. Kui kaua teie küpsetasite ja mis kuumusega?
Sonera 28.okt 2008 20:04
Tegin ka ja täpselt retsepti järgi. Väga maitsev tuleb. Rulli sain vaevata pannile tänu selle laia labida abiga, mis pildil on ;)
12