Saiad-leivad

Saiakesed seente ja peekoniga

Keskmine hinne: 4.44 Allikas: Magusad ahvatlused Lahemaa servalt Autor: Eva-Maria Liiv
Kui Moskva sai oleks soolane, siis sellised need oleks. Suurepärane vahepala! Seenepasta teeb saiad hästi maitsekaks. Krõbe peekon lisab soolast jõudu. Kogus 12 tükki.
Valmistusaeg: 40-60 min
1. Prae pasta tarvis seened peenestatud küüslauguga kergelt võis. Maitsesta soola, pipra ja hakitud ürtidega. Surista saumikseriga püreeks. Sega maitseks juurde Merevaik, Parmesan ja törts oliiviõli.
2. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Laota lehttainas laiali ning lõika 12 ruuduks. Määri ääred lahtiklopitud munaga. Aseta iga ruudu keskele 1 tl seenepastat, mõned pisikesed kukeseened ja tükk peekonit. Tõsta kaks vastastikust nurka keskele kokku ja kinnita küpsemise ajaks hambatikuga. Määri pealt munaga.
3. Kuumuta ahi 220 kraadini. Lase saiadel enne küpsetamist ahju peal umbes 15 minutit kerkida. Siis küpseta ahjus pruuniks ja krõbedaks. Selleks kulub 15–20 minutit.

NB! Kui kõiki saiu kohe nahka ei pista, võid neid hiljem soojendada. Maitsevad ikka head.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa