Tordid

Toorjuustukook mustikatega

Keskmine hinne: 2.7 Allikas: Rootsi Autor: Toidutare
Maitsev suvine toorjuustutort.
Valmistusaeg: 20-40 min
Purusta mandlid ja sega toasooja võiga. Pane segu u 24 cm läbimõõduga vormipõhja. Tõsta segu külmkappi, seniks kuni valmistad toorjuustusegu. Sega toorjuust ja tuhksuhkur, ettevaatlikult. Vahusta koor ja sega ettevaatlikult toorjuustuga. Lisa mustika moos ja sega veidi "lohakalt", et segu jääks lilla ja valge kirju. Vala saadud mass tordipõhjale ning tõsta tort mõneks tunniks jahedasse. Enne serveerimist tõsta tort ettevaatlikult vormist ja kaunista mustikate ja röstitud mandlilaastudega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Piia 30.okt 2013 15:18
Röstisin mandlid, tuhksuhkru asemel tavaline, kasutasin mustika toormoosi. Tegin kõrgema tordi, vahukoort lisasin rohkem kui retseptis. Lisasin 3 lehte zelatiini. Peale mustikad ja astelpaju marjad, ainult mustikatega jäi koogi maitse natukene liiga leebe ja magus. Hea kook, huvitav koogipõhi.
Siiri Kirikal 14.aug 2013 06:59
Jah, soovitaks küll röstida mandlid ära, siis purustada ja võiga segada. Maitse jääb ka parem.
Terje 13.aug 2013 18:26
Hakkasin kooki esimest korda tegema ja tekkis küsimus, et kas põhjaks ongi vaid purustatud mandlid võiga. Ei pea olema röstitud mandlid? Fotol paistab põhi igatahes tumedam kui minul jäi. Praegu see mandlipuru võiga ei tundu sugugi ahvatlev.
Karin 30.dets 2012 20:21
Väga hea tort on. :)
Jansa 30.mai 2012 08:22
Kas maasikatoormoosi võiks siin mustikate asemel kasutada?
Hindaja 14.veeb 2011 18:12
!:D:Y
el 23.jaan 2011 13:15
Tasub proovimist. Maitse on super. Aga ka minul vajus paar korda proovides üsna ruttu lössi (ei saanud just madal kook. Külmikust võttes oli OK, ent soojas toas laual/taldrikul või transportides vajus mossi). Edaspidi olen kindluse mõttes alati lisanud sutsu ?ellatiini.
Angelika 22.apr 2010 23:13
Super-tort. Lihtne teha ja maitseb ülimega hästi. Mul püsis ideaalselt koos ka. Kindlapeale minek. Soovitan!
hatycat 23.sept 2009 20:56
Mina tegin ilma ?elatiinita ning püsis väga hästi järgmine päev koos. Võib-olla oleneb see ka toorjuustust ning sellest, kui kõrge kook teha. Mul oli üpriski õhuke, kuna mul oli suur vorm. Maitselt ülihea kook, kõik kiitsid taevani!
brussakas 18.märts 2009 23:57
jah! kas tõesti pole algses retseptis ?elatiini ette nähtud?
Juicy 05.mai 2008 18:10
Lisage hulka želatiini ka, muidu vajub tort külmikus lömmi. Muidu on hea!
1