Lihaga

Lihtne kapsa-hakklihahautis

Keskmine hinne: 3.04 Allikas: ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Kogus: 2 portsjonit
1.  Haki sibul ja küüslauk ning prae hakklihaga koos pannil läbi.
2.  Haki kapsas ja pane koos hakklihaga potti hauduma.
3.  Sega läbi ja vala peale puljong. Lase haududa, kuni kapsas on pehmenenud. Noor kapsas valmib üsna ruttu, vana kapsas keeb aga pea poole kauem. Maitsesta soola ja pipraga.
4.  Lisa serveerimisel värsket peterselli ja soovi korral hapukoort.
SOOVITUSED:
* Maitsestamisel kasuta julgelt oma fantaasiat – kõiksugu värsked ürdid (nt estragon, salvei, piparrohi) sobivad hästi kapsahautise hulka. Samuti võid lisada sinepiseemneid.
* Osa või lausa täiskoguse puljongist võid asendada ka heleda õllega.
* Kapsas kaotab hautamisel oma erksa rohelise värvuse. Mõni minut enne hautise valmimist viska potti mõned värsked kapsaribad, mis jäävad toitu kaunistama ning hamba all mõnusalt krõmpsuma.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
anni66 19.veeb 2013 19:33
tuleb proovida
Kallu 03.jaan 2013 13:46
Mina lisasin veel brokolit ka ning lõpus kallasin vahukoorega hautise üle, superhea tuli!
Kertu 18.juuni 2012 15:19
Leian samuti, et puljongit vaja pole, lihtsalt natuke vett ja mingisugust piprasegu. Ning muidugi on lausa KOHUSTUSLIK lõpus lisada ka vahukoort, mis teed hautise kohe 10 korda paremaks!
gratis 13.juuli 2011 22:43
Lisasin rõõskakoort ka lisaks ja tuli imehea! :) Järgmine kord võiks veel porgandit ka panna! ;)
elex 26.sept 2010 13:41
Mina ei pane puljongit. lisan rööska koort ja super nämma tuleb ;)
ashbaby 21.sept 2010 22:51
väga hea tuli välja!
Hindaja 22.aug 2010 11:22
väga hea toit, ka mee täna õhtune söök :)
NAAJ 17.aug 2010 18:40
Olen teinud pliidil, kohe suure panni peal. Võib aga teha ka potis ja ahjus. Oma valik, kuidas Sul mugavam tundub.
sirli 17.aug 2010 12:06
kas hautate pliidil või ahjus?
Kätlin 27.mai 2010 19:12
Lihtne ja maitsev. Lapsele ka väga meeldis,kui porgandit sisse lisasin!;)
veix 18.nov 2009 15:12
mina mõtlesin ka just porksi peale:D,peaks hea küll välja kukkuma,põdra hakklihaga ;)nämma:D
Triin 16.nov 2009 19:12
puljongit pole nii palju küll vaja panna, piisab poolest kogusest. kapsa koguse korrutasin kahega, siis tuli liha ja kapsa vahekord hea.
Sisa17 28.okt 2009 17:11
Peterselli polnud käepärast, panin ühe suure porgandi (4portsjonile) ja vist suti rohkem hakkliha, küll sai hää!
KillerMiller 16.okt 2009 09:09
Kapsa-hakklihavorm on tõesti hea
1