Lihata

Juurviljavorm

Keskmine hinne: 5 Allikas: 100 rooga
Või-küüslaugusegu annab mahedale juurviljavormile oivalise maitse. Paku vormi argi- või peolaual liharoogade kõrvale.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 4 portsjonit
Määri 18 cm läbimõõduga lahtikäiv ahjuvorm võiga. Koori kartulid, porgandid ja kaalikas. Viiluta juurviljad paberõhukeseks köögikombainis või juurviljakooorimisnoaga. Sulata ülejäänud või ja sega purustatud küüslauguküüntega. Lao köögiviljad kihiti vormi. Nirista kihtide vahele sulavõid ja pane maitseks soola-pipart. Kata küpsetuspaberiga ning aseta raskuseks peale veega täidetud kuumuskindel anum ( siis jääb vorm tihke ja hästi lõigatav ). Küpseta 200°C juures 1 tund. Eemalda raskus ja küpsetuspaber ning pruunista grillelemendi all 5 minutit, kuni vormiroog muutub pealt kuldseks. Retsept on mõeldud neljale inimesele.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
ell 25.jaan 2013 00:01
Tere, kui käsitsi viilutada õhemad, aga muidugi paberõhukesed kindlasti ei tule. Kas siis ka OK teha ja mätsib selle võiga ikka kokku..? Ja kas või tuleks kõige peale niristada? Ai-
täh, Ele
Gertrud66 01.veeb 2012 20:54
Väga maitsev. Teen kindlasti ka edaspidi
merr 13.jaan 2011 19:15
Tõesti tõesti hea!
Ann 22.mai 2010 17:41
Väga väga väga hea. Kuigi mina suurendasin nats või kogust ja panin küüslauku ka kõvasti juurde (aga olen suur küüslaugu fänn ka, nii et kõigile ei pruugi see sobida). Raskust ma peale ei pannud, sest polnud antud hetkel midagi võtta, aga super hea tuli ikka. Soovitan väga!
1