Lihata

Kartuli-hernepüree küüslauguga

Keskmine hinne: 3.52 Allikas: 100 rooga Autor: Angeelika Kang
Võrratu röstitud küüslaugu ja kergelt magusa maitsega herne-kartulipüree sobib hästi erinevate liha- ja kalatoitude kõrvale.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
Koori kartulid, tükelda ja keeda või auruta pehmeks. Koori küüslauguküüned ja haki. Sulata kastrulis või ja prae küüslauku, kuni see muutub kuldseks. Lisa piim, sool ja pipar ning tõsta tulelt. Kui kartulid on pehmed, lisa herned ja kuumuta veel hetk. Kurna ja tambi kartulid ning herned katki. Lisa piima-võisegu ja sega ühtlaseks. Serveeri kohe.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Triin 30.juuli 2013 19:39
Mmmmmmm! Just sain valmis ja olen väga rahul! Muutsin veidi koostisosade koguseid ja proportsioone ja kuna olen suur hernesõber, siis lisasin pooled herned alles koos piimaseguga, et nad terveks jääksid - mõnus! :))) Küüslauku panin 6-7 keskmist küünt, kuid oleks võinud siiski rohkem panna, aga sai ikka hea. Tänan väga hea retsepti eest! tyuts'le: kui lisada külmutatud herned kuumadele kurnatud kartulitele, sulavad need väga ruttu pehmeks ja pärast mõningast (vähest) segamist on nad peagi valmis tampimiseks.
tyuts 24.jaan 2012 19:02
Minule ei maitsenud. Küüslauk (panin ka vaid 3 küünt) ei sobinud kohe üldse. Ja sellest ei saa ma ka aru, kuidas peaks olema võimalik ainult üles sulanud kõvasid herneid tampida puruks. Jään ikka tavalise kartulipudru juurde.
Hindaja 17.veeb 2011 11:08
väga maitsev puder, aga ma panin ka küüslauku pisut vähem.
Bullerby 13.juuni 2010 18:30
Mulle väga meeldis ehk üllatusin meeldivalt. :) Aga ma lisasin kõigest 3 küüslauguküünt ning piima asemel panin kanapuljongit (piima polnud kodus lihtsalt). Või unustasin ma ära... AGA välja tuli ikka ülimalt hää!
Kristina 27.okt 2009 10:43
Väääga võimsalt küüslaugune, esimene kord, kui ei pea ise küüslauku rohkem panema, niigi on rohkem kui küll. Väga hea, hernes sobib sinna hästi.
ketukene 11.apr 2007 18:29
noh gah jaaaaaaa
1