Lihata

Baklažaanid parmesaniga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Edela-Itaaliast pärinev roog, mille valmistamiseks laotakse vormi pruunistatud baklažaani - viilud vaheldumisi ülejäänud ainetega. Maitseb nii soojalt kui külmalt.
Valmistusaeg: üle 60 min

VALMISTUSAEG: 30 MINUTIT + 1 TUND SEISMISEKS + 40 MINUTIT AHJUS

Kogus: 6 portsjonit
Lõika baklažaanid viiludeks, riputa neile mõlemale poole veidi soola ja lase 1 tund seista.
Koori tomatid ja tükelda kuubikuteks, pane potti koos purustatud küüslaugu ning peotäie basiilikulehtedega. Hauta 20 minutit, kuni saad paksu kastme; maitsesta soola-pipraga. Kuivata baklažaaniviilud köögipaberiga. Kuumuta pannil õli ning pruunista viilud mõlemalt poolt, tõsta köögipaberile nõrguma. Lõika munad ja mozzarella viiludeks, tükelda ülejäänud basiilik.
Määri suurem ahjuvorm võiga ning lao sinna baklažaanid. Kata mozzarellaviiludega, puista peale riivitud Parmesani ja pane mõned munaviilud. Lao samamoodi kihte edasi. Kata pealt tomatikastmega ja riputa üle Parmesaniga. Küpseta 180° juures 30–40 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
joel 30.okt 2009 16:18
väga hea roog tuli nii maitse poolest kui ka tervislikusest
455 12.dets 2008 13:42
:P:D;):):Y:A:O;)
1