Ameerika

New Yorgi juustukook

Keskmine hinne: 3.46 Allikas: Tordid ja koogid nagu ehtsas pagariäris Autor: Eva Palu
See kook on toorjuustukookide klassika. Serveeri seda kõrget ja kreemist iludust kirsi- või mõne muu marjakattega. Kogus 14 inimesele.
Valmistusaeg: üle 60 min

+ 12 tundi külmikus tahenemiseks

Purusta küpsised köögikombainis või kohviveskis peeneks ja suru tugevasti koogivormi põhja.
Klopi toasoe toorjuust kreemjaks massiks. Lisa suhkur ja sega ühtlaseks. Lisa ühekaupa munad: järgmine lisa alles siis, kui eelmine on korralikult segunenud. Suru saadud mass läbi sõela, lisa riivitud sidrunikoor ja kalla küpsisepõhjale.
Küpseta kooki 150-kraadises ahjus umbes 1 tund ja 30 minutit. Testi koogi küpsust õrnalt raputades: küpsenud kook võdiseb veel keskelt mõne sentimeetri raadiuses. Lülita ahi välja ja lase koogil veel 15 minutit ahjus olla. Pärast seda pane pajakinnas ahjuukse vahele ja lase koogil veel tunnike ahjus järelküpseda.
Jahuta kook toatemperatuurini ja hoia seejärel 4‒5 tundi (või üle öö) külmikus. Eemalda koogivormist pärast külmikus tahenemist.
Tund enne serveerimist valmista kirsikate. Sulata kirsid. Sega tärklis veega. Pane paksupõhjalisse panni kirsid, kirsimahl ja suhkur ning veega segatud tärklis. Kuumuta keskmisel kuumusel, kuni segu pakseneb. Jahuta ja tõsta koogile.

Juustukoogiküpsiste retsepti vaata SIIT.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 27.dets 2016 12:28
Kasuta vormi läbimõõduga 24-26 cm.
Mel 23.dets 2016 13:35
Mis suuruses vormi on kasutatud?
Eva 02.dets 2013 08:38
Juustukookide küpsetamisel on oma ahju tundmine eriti oluline. Soovitan ahju temperatuuri eraldi termomeetriga üle mõõta - ega ahi ei valeta? Ka see, et rasva tilkus, viitab sellele, et ahi ei olnud piisavalt kuum. Kook on küpsenud, kui see vaid keskelt 5-7 cm raadiuses võbiseb. Juustukook ei tohi küpsedes pruunistuda - see peab jääma kena hele. Kui Sul juustukookide küpsetamise vastu suurem huvi, soovitan lugeda vastavate nõuannete peatükki minu raamatust "Tordid ja koogid nagu ehtsas pagariäris".
KK 01.dets 2013 22:28
Küpsetasin 1.5 tundi 150 kraadi juures ilma ventilaatorita ja see kook võdises kogu ulatuses ja polnud põrmugi pruun. Siis proovisin 160 kraadi juures ja kook hakkas pruunistuma, ning ka kerkima ning tekkisid praod Kuid ta võdises siiski väga suures ulatuses. Ka tilkus juba normaalse küpseatamise ajal alt välja rasva. Kokkuvõttes tuli kook kuiv. Kas küpsetasin liiga kaua, mu ahju temperatuur on vale, pidin kasutama ventilaatoriga küpsetust? Kas kook võib siis üleni võdiseda? Kas kook peaks saama pealt pruuniks? Abi oleks teretulnud.
Siiri Kirikal 25.nov 2013 10:20
Ameeriklaste toorjuustukook on ERITI rammus, ERITI magus ja ERITI kreemine. Seepärast on siin täidises kasutatud ka munakollaseid.
koogike 24.nov 2013 19:45
Milleks need eraldi munakollased on? :/
Eva Palu 17.juuni 2013 07:58
Tere Mari! Jah, saab kasutada. Võta tavalised digestiivküpsised, purusta ja sega need 60 g sulavõiga (isetehtud küpsiseid ei ole vaja võiga segada, kuid poeküpsiseid on vaja).
Mari 16.juuni 2013 17:12
Kas juustukoogiküpsiste asemel saab ka teisi küpsiseid kasutada?
1