Eesti

Vanaema veiseliharullid

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Liharullid olid vanaema lemmikuks pühadelaual – ükskõik, kas tegu oli pulmade, sünnipäevade või muude peresündmustega.
Kogus: 4 portsjonit
Puhastada liha kelmetest ja lõigata ristikiudu kaheksaks tükiks. Vasardada mõlemalt poolt õhukeseks, eriti üks äär. Maitsestada soola ja/või pipraga. Peekon ja porgandid lõigata lihaviilulaiusteks 0,5–1 cm paksusteks ribadeks. Asetada üks porgandi- ja kaks peekoniriba igale lihatükile; rullida kokku, nii et õhuke külg jääb peale. Siluda kinni. Vajadusel kinnitada
kokteilitiku või niidiga. Saab ka ilma, aga siis tuleb praadimist kindlasti alustada kinnituse küljest. Pruunistada liharullid kuumal pannil igalt poolt ja laduda potti soovitatavalt ühe kihina. Valada peale lihapuljong, nii et see ulatuks veidi üle rullide. Kuumutada, riisuda vaht ning lisada terve kooritud sibul ja küüslauguküüs. Hautada, kuni liha on pehme. Vajadusel lisada soola. Segada jahu vee või koorega hästi läbi ja lisada pidevalt segades puljongile. Hautada veel 5 minutit. Puistata peale maitserohelist. Lisandiks sobivad kartulid, stoovitud aedviljad või hapukapsas.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
rullnokk 26.apr 2013 18:17
Tenn liharulli täidise: porgand, pekk, sibul ja must leib. Just must leib paneb i-le täpi.
ewu 16.okt 2012 15:40
njaa...mina igatahes hakkama ei saanud. kõik oleks olnud enam-vähem ok, kui ma poleks liha kuivaks kypsetanud. ma ei saa aru, kuidas see mul õnnestus :( igatahes olin väga nukker :( kas põhjus võis olla liiga pikalt hautamises?
Kanavaras 28.veeb 2012 16:58
Minu lapsepõlve lemmikroog! Mäletan, et ema hautas pikalt pikalt väga õrnal tulel. Tulemus oli jumalik.
pingwiin 27.dets 2010 11:56
Tegin vasikalihast, puljongit ei kasutanud selle asemel panin punast veini klaasikese ja pärast lisasin vahukoort. Väga maitsev tuli. Järgmine kord proovin ka kurgi, sibula ja merevaiguga.
Kissu 20.dets 2010 17:56
Meie peres käivad sinna sisse veel hapukurgi ja sibulatükikesed. Võrratu roog!
marieliis 14.dets 2010 14:51
Super head .Mina panen sisse veel natuke merevaiku .
Lõvimemm 14.dets 2010 14:07
Klassika, niipalju kui mäletan- algul tegi vanaema, nüüd on ema-isa juures põhiline pidupraad koos hapukapsaga ja millegipärast olen ise ka neid järjest tihedamalt teinud... Isa on ka sea kaelakarbonaadist teinud ja ise olen lambast teinud... Ikkagi hea!
kitkurnah 14.dets 2010 10:29
ohh, see on über! Mina kasutan siin kindlasti turult ostetud maasinki, täpsemalt küll pekki. Muus osas on küll täpselt sama, nagu minu retsept. Ja hautage korralikult, algaja - 45 minutit kindlasti, mina hautan veelgi kauem. Kui vedelikku liiga väheks jääb, võib lisada keedetud vett või puljongit.
NAAJ 21.aug 2010 19:41
Kallis algaja! No nii hull see asi ka ei ole, proovi kahvliga või katsu tükikene kätte saada, proovi hammastega. Usalda oma maitsemeeli. Ega täpselt ei saagi öelda, kaua hautada, sest see oleneb lihast. Vana veise liha tahab kaua hautamist, noore oma läheb rutem.
algaja 21.aug 2010 14:11
mida tähendab "hauta kuni liha on pehme."? 15, 25 45 minutit? Või kuidas ma aru saan, et liha on pehme?
diinah 31.okt 2009 23:14
minu pere lemmikud......
1