Eesti

Bubert mustikakisselliga

Keskmine hinne: 1.66 Allikas: Söögimosaiik Autor: Raili Mikk
Mannapuder on üks tavalisemaid hommikusööke. Hea sile, nagu see mulle lapsena tundus. Tema lähedalt sugulane bubert oli pisut pidulikum ja seda pakuti magustoiduks. Omakorjatud mustikatest kissell oli sinna juurde kohustuslik. Nagu enamik vanaaegseid roogi, on ka bubert geniaalne oma lihtsuses ja seljatab maitse poolest nii mõnegi tänapäevase peene magusroa.
Valmistusaeg: kuni 20 min
Kogus: 4 portsjonit
Aja piim keema, nõrista sisse manna ja lase paisuda. Sega lusikaga pidevalt. Vahusta munarebud suhkruga, lisa veidi keeva putru, et segu soojeneks, ja kalla kõik pudru hulka. Kuumuta paksenemiseni. Mikserda munavalged kõvaks vahuks ja sega ettevaatlikult pudru hulka. Lase jahtuda.
Kalla vesi potti ja lisa marjad keevasse vette. Keeda tasasel kuumusel 5 minutit. Lisa suhkur ja kaneel ning keeda veel 5 minutit. Kõige lõpuks sega juurde 0,5 dl vähese veega segatud tärklis ning lase korraks keema tõusta. Puista kissellile veidi suhkrut, siis ei tule jahtudes nahka peale. Bubert pikemaks säilitamiseks ei sobi, aga vaevalt et seda kunagi järele jääbki.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Significant 06.juuni 2012 10:16
Imelik avastada, et polnud kunagi mustikakisselli söönud, seega tegin kisselli ära. Super hea ikka!
1