Eesti

Leiva-õunakook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Nädalakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Angelica Udekülli üks lemmikretsepte ja peolaua tõmbenumbreid.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 1 portsjon
1. Koogipõhjaks haki või suhkrute, riivleiva ja jahuga sõmeraks tainaks, lisa hapukoor ja pool lahti klopitud munast.
2. Suru tainas pikliku (mõõduga 12 × 35 cm) koogivormi põhjale.
3. Koori ja haki õunad kuubikuteks ning sega suhkru ja kaneeliga.
4. Laota õunakuubikud ühtlaselt koogipõhjale.
5. Katteks murenda või fariinsuhkru ja riivleivaga ning sega juurde teine osa klopitud munast.
6. Pudista kate ühtlaselt õuntele.
7. Küpseta ahjus 190 kraadi juures umbes 30 minutit.

Kogus 8 lõiku.

SOOVITUS:
Riivleiva võid ka ise valmistada. Selleks kogu värskuse kaotanud leivakontse ja -viile ning lase neil kuivades tingimustes ära kuivada. Vajadusel võid leivaviile ka ahjus kuivatada. Kuivanud leib riivi käsitsi või purusta kuivatatud leiva tükid saumikseriga peeneks.

HEA TEADA:
* Kindlasti kasuta tumedast leivast valmistatud riivleiba, see on tummisema maitsega ja ka välimuselt apetiitsem.
* Enne söömist lase koogil veidi maha jahtuda, nii maitseb see veelgi paremini. Parim maitse on koogil aga järgmise päeva hommikul pärast mõningast seismist ja maitsete settimist.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kodukokk 28.nov 2012 10:39
Riivleiba müüb ka Kalamaja Pagarikoda
bubu 29.okt 2012 19:18
Väga kihvt, midagi natuke teistmoodi :Y Tegin 22 cm läbimõõduga vormis, antud kogusest piisas selleks täiesti. Ainult õunu panin pea poole rohkem kui ette nähtud ja kattesse jätsin muna panemata - tänu sellele tuli pealne mõnusalt krõbe. Soovitan kindlasti!
uina 24.sept 2012 19:56
Kõige lihtsam viis riivleiba või riivsaia teha on nii, et võta väiksem kilekott, pane sinna 1 viil ja koputa kas pudrunuia, taignarulli või klaaspudeliga peale, rulli edasi_tagasi seal peal, kuni saad peene pulbri. pole vaja masinaid ja elektri raiskamist. Kuivikud on rabedad ja lähevad väga kergesti ja kiiresti puruks. Kilekotist ei hüppa ka midagi laiali nagu riivides.
Vaarikas 16.sept 2012 17:15
Leiva kuivatasin ahjus ja purustasin köögikombainiga. Peale küpsetamist hoidsin üleöö jahedas. Saabki lõigata nagu keeksi ja jäätisega maitseb imehästi!
siirikirikal 14.sept 2012 09:41
See on umbes 1 dl.
Vaarikas 14.sept 2012 08:22
Palju 70 g riivleiba dl-s on??
roswell 12.sept 2012 20:10
Täistera riivleiba toodab Veski Mati, täna oli Selveris täiesti olemas.
siirikirikal 05.sept 2012 11:30
aelt: küsisime AS Pere käest üle, kas riivleiba meil veel toodetakse. Kahjuks selgus tõsiasi, et Pere müüs kevadel maha enda kuivainetööstuse ning seoses sellega seal enam kuivainetega ei tegeleta. Tööstus kuulub nüüd küll Tartu Mill´ile, kuid nemad ei jätkanud riivleiva tootmist. Pere´st soovitati proovida kaupluses müüdat leivasupi segu, kuid see on juba maitsestatud ja ei pruugi iga retseptiga kohanduda.
aelt 05.sept 2012 10:25
Kas peab ise riivleiva valmistama või sobib ka kauplusest ostetu?
Siiri Kirikal 03.sept 2012 17:10
See on väike, piklik vorm ka, milles autor on koogi küpsetanud. Seega peab kogused enda jaoks parajaks korrutama :)
krislin100 03.sept 2012 16:00
Taigna kogused tunduvalt kahtlaselt väiksed??
Heli 03.sept 2012 13:07
Kuivanud leib riivi käsitsi või purusta köögikombaineris. Kombain-masin, mis sooritab mitu üksteisele vahetult järgnevat tööoperatsiooni Kombainer-
kombainijuht Ja siit minu küsimus retsepti autorile või sisestajale-kus see leib purustada tulebki?
1