Eesti

Kartulitäidisega mulgikorbid

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kartul - meie lemmik toidulaual Autor: Epp Mihkels
Meie oma ja hää mulgikorp on ikka tavaliselt magus, kas manna- või kohupiimatäidisega. Kuid edukalt võib teha korpe ka kartulitäidisega, nagu seda vanasti tehti ka. Aeg tuua vana taas uuesti lauale ja proovida. Mulle endale meeldivad kaks eri varianti: ainult küüslauguga maitsestatult või siis küüslaugu ja köömnetega variant. Proovi täidist ja otsusta, kas lisada köömneid või mitte.
Valmistusaeg: üle 60 min
Valmista kõigepealt tainas. Selleks sega jahu hulka maitseained ja kuivpärm. Lisa vesi ja sõtku ühtlaseks tainaks. Viimasena sõtku hulka pehme või. Vajadusel lisa jahu ning sõtku tainast, kuni see on ühtlane ja lööb käte küljest lahti. Kergita tainast soojas kohas 35–40 minutit. Täidiseks tambi kartulid pudruks, lisa kodujuust või kohupiim, riivitud või purustatud küüslauk, munad ja maitseained ning sega ühtlaseks. Kate peaks jääma veidi soolakam kui esialgu endale maitseks, sest muidu on valmis küpsetis mage. Rulli kerkinud tainas jahusel pinnal õhukeseks, 1 cm paksuseks. Lõika sellest suurema klaasi või pirukavormiga kettad ja lao ahjuplaadile. Igale tainakettale tõsta keskele täidist ja silu veidi laiali, aga nii, et kartulisegu ei läheks üle ääre. Lase kerkida, kuni ahi soojeneb 210–220 kraadini. Pintselda pirukaid, nii ääri kui täidist, pealt munaga ja küpseta siis 15–20 minutit, kuni pirukad on pealt kergelt kuldse varjundiga. Lase rätiku all pisut jahtuda ja serveeri. Paku kõrvale maarohuteed!
Kogus 20-24 tükki.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa