Eesti

Köögivilja-seene plaadipirukas

Keskmine hinne: 4.6 Allikas: Seeneraamat Autor: Lia Virkus
Suve lõpus ja sügisel valmista seda hõrku pärmitainal seenepirukat kukeseente või puravikega, muul ajal võid kasutada šampinjone. Plaadipirukas maitseb kõige paremini ahjusoojalt.
Valmistusaeg: 40-60 min
Hõõru pärm soola ja suhkruga vedelaks. Lisa leige vesi, jahu ja õli ning sõtku seni, kuni tainas lööb kausi servadest lahti. Kata rätiga ja jäta pooleks tunniks sooja kohta kerkima. Vajuta kerkinud tainas alla, sõtku jahusel laual läbi ning rulli küpsetuspaberil plaadisuuruseks nelinurgaks. Tõsta koos paberiga ahjuplaadile. Haki sibul ja küüslauguküüned, tükelda paprikad, sellerivarred ja seened. Riivi jämedalt porgandid. Kuumuta köögivilju õlis 5–10 minutit pidevalt segades. Maitsesta segu soola-pipraga ja tõsta tainale, jättes ääred 1 cm laiuselt vabaks. Raputa peale hakitud värsket basiilikut või punet (nende puudumisel kuivatatud ürti). Kata tomativiiludega ja puista üle riivitud juustuga. Küpseta 200° juures 30 minutit.

Kogus 10 lõiku.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kahmaruss 07.dets 2013 13:05
plaadipirukas
heljake56 22.sept 2012 09:58
üks minu lemmikuid,soovitan soojalt ja külmalt!
1