Eesti

Peedi-lihapirukas

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Pille Enden
Toekas pirukas mureda taina ja toitva täidisega sobib lõuna- või õhtueineks.
Valmistusaeg: üle 60 min

Ettevalmistus 1 tund + ahjus 25–30 min

Sega jahu, sool ja küpsetuspulber pehme võiga, lisa muna ja peene riiviga riivitud keedetud kartulid. Sega ühtlaseks ja tõsta lauale toidukilele. Kata teise kilega ja litsu käega lamedaks ristkülikuks. Pane täidise valmistamise ajaks külmkappi. Haki sibulad ja riivi peet jämeda riiviga. Kuumuta hakkliha ja sibulaid pannil õlis seni, kuni hakkliha pole enam roosa. Sega riivitud peediga. Sega täidise hulka toorjuust, maitsesta ning sega hakitud pune ja peterselliga. Jahuta segu. Rulli tainas õhukeseks, 2–3 mm ristkülikuks, lõika servad sirgeks ja jäta äralõigatud tainas kaunistuseks. Tõsta täidis taina keskele, keera ääred üles nii, et need ei kataks keskosa. Rulli äralõigatud tainas lahti, lõika ribadeks ja kaunista nendega pirukas. Määri pealt munaga. Küpseta 200-kraadises ahjus 25–30 minutit.

Kogus 8 lõiku.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa