Eesti

Mustasõstraželee

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Katrin Press
Nii saiale määrimiseks, tordi vahele, punaveinikastmesse kui ka lihamarinaadi.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Pese sõstrad. Pane koos rootsudega keema sellise koguse veega, et marjad oleksid napilt kaetud. Keeda tasasel tulel umbes tund aega, vahepeal sega. Kurna vedelik läbi sõela.
2. Kui tahad täiesti selget želeed, ära kestadele survet avalda.
3. Mõõda saadud mahla kogus, vala uuesti puhtasse potti ja pane keema. Arvesta 0,5 liitri mahla kohta 0,5 kg suhkrut. Kui suhkur on lahustunud, keeda 10 minutit intensiivselt, seejärel tõsta tulelt, jaga puhastesse purkidesse ja kaaneta.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa