Eesti

Valejänes öökuues pruunistatud kaalikaga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Naine Autor: Lia Virkus
Kas pole tore nimetus sel piduroal? Sellest jagub suuremale seltskonnale ümber laua. Kõrvale valmista ahjukartuleid, vanaemade aegset magushaput kapsast või pruunistatud kaalikaid. Soovi korral valmista liha ümber õhuke krõbe tainakate võist, koorest ja jahust. Mina läksin kergemat teed ja puistasin liharoa üle riivsaiaga ning valasin peale sulavõid – selline sai minu lihtsam “öökuub”.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 10 portsjonit
1. Pane riivsai piima sisse likku.

2. Aja lihad ja suitsupekk läbi hakkmasina, sega juurde lahtiklopitud munad, maitseained, hakitud sibul, petersell ja piimas leotatud riivsai. Vormi lihast piklik käkk.

3. Sega öökuue ained omavahel, sõtku tainaks. Rulli õhukeseks ja keera sellesse lihakäkk. Tõsta käkk piklikku ahjuvormi või -plaadile, kas tainakattes või ilma. Viimasel juhul puista üle riivsaiaga ja nirista peale sulavõid.

4. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 40–50 minutit või kuni liharoog küps.

5. Kaalikatega tee nii. Kuumuta malmpoti põhjas või, lisa kooritud, kuubikuteks lõigatud kaalikad. Lisa suhkur ja hauta pehmeks (u 15 minutit), ilma et vett juurde lisad. Maitsesta vähese soolaga ja söö prae kõrvale.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 19.veeb 2014 12:48
Uhh, täitsa paljas valejänes! "Öökuub" on ka nüüd kirjas.
Piret 19.veeb 2014 12:02
Paluks "öökuue" komponentide kogused :)
kokatädi 17.veeb 2014 19:23
Noored inimesed, vähe kogemus: valejänes on otsetõlge pea kõigist indoeuroopa keeltest. Eesti keeles on selle roa nimetus ammusest ajast pikkpoiss.
1