Eesti

Hakk-kotletid praekartuliga

Keskmine hinne: 3.46 Allikas: Pereköök
Vahel tekib igaühel igatsus kotlettide ja praekartuli, meie emade-vanaemade tavapärase toidu järele. Siin kasutatud kartulimaitseaine annab kotletitainale uue maitsenüansi, kuid selle asemel võid lisada ka muud meelepärast kodus leiduvat maitsesegu.
Kogus: 6 portsjonit
 Pane saiaviilud kaussi vee sisse ja lase paisuda 5–10 minutit. Samal ajal haki sibul ja küüslauk. Sega hakkliha muna, sibula, küüslaugu, kuivemaks pigistatud saiaviilude ja hapukoorega. Maitsesta soola, pipra ja kartulimaitseainega. Vormi hakktainast kotletid ning prae pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks. Samal ajal prae teisel pannil keedetud või toored kartulid, kuidas just endale meeldib.
Roa lisandiks sobib hästi värske kapsasalat ja/või majoneesi-hapukoorekaste rohke rohelise sibula ja tilliga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Eliis 13.aug 2014 08:39
Väga huvitavad kotletid, jäin rahule.
Zhick 20.mai 2013 16:35
Tõesti väga-väga maitsvad :)
Marmelaad 27.veeb 2013 18:11
Väga nämmad :D
siirikirikal 18.sept 2012 11:31
liis: kui kotlette pannil vaid pruunistada ja siis hoopis ahjus 180-kraadi juures nii veerand tundi üle küpsetada, saab eriti mahlase roa :)
liis 18.sept 2012 11:13
kas seda kotleti ahjus tohib teha?
Zatine 22.aug 2012 20:36
Hakk-kotletid tulevad väga maitsvad!
Vaarikas 04.märts 2012 16:18
Parimad kotletid mis olen teinud - mahlased ja üleüldse :)
pille 25.jaan 2012 13:33
mina olen alati kotleti või pikkpoisi taignale lisanud ka sutike nisujahu juurde , et kotlett koos püsiks
moor 10.jaan 2012 18:40
On veel müügil spetsiaalne kotletimaitseainete segu, milles on ka riivsai ja munapulber, vist Knorri oma. Kui lisada hapukoort ja kõik see hakklihasse sõtkuda, siis tulevad ka väga maitsvad kotletid. Muide, klassikaline lisand kotlettide juurde on rohelise herne ja porgandi hautis, aga see on juba omaette retsept. Kaks praetud asja kokku ei sobi, niisiis kas keedukartulid või veelgi parem, kartulipuder piima, või ja sibulaga.
kreivitar 26.okt 2011 18:31
Super.Pole varem hapukoort pannud,sellepärast polegi nii mahlaseid varem söönud :) Aitäh hea retsepti andja :)
Elen 12.sept 2011 02:05
Super kotleti retsept. Püsisid ilusti koos ja mõnusad mahlased!
Suhcuuur 29.aug 2011 21:11
Kui kotleti isu tuleb peale, siis võtan alati selle retsepti lahti. Olen juba päris mitu korda neid teinud ja peaks ütlema, et pettumust küll ei valmistanud. Super! :)
selena 19.märts 2011 11:18
väga head kotletid soovitan kõikidel teha neid :):D
Merike 15.okt 2010 10:58
Väga head kotletid. Mina korrutan kõik kogused kahega ja kotletid püsivad hästi koos ka. Tuleb ikka korralikult kätega segada ja sõtkuda. Veeretan riivsaias, siis jäävad pealt krõbedamad ja seest mahlased.
lillelaps 28.sept 2010 20:38
juurde lisasin veel tilli ja riivitud porgandit ning veeretasin jahus. Väga head ;) ints-poisile: ma arvan, et viga tuli sellest, et sa lisasid kogu vee taignale äkki. peaaegu oleks endal ka niimoodi juhtunud.
Helvi 26.sept 2010 22:30
mina segan taigna hulka veel kooritud päevalilleseemneid
annikaok 25.juuni 2010 17:01
Väga head tulid! Ja hapukoor teeb kotletid väga mõnusaks. :)
Liis 21.juuni 2010 15:39
Minu kotletitegemise kogemus näitab, et 500grammi hakkliha tahab rohkem kui ühte muna- 3 on hea. Riivsaiaga mulle ei meeldi kotlette teha- jäävad kuivemad ja tuimemad kui vees leotatud paari saiaviiluga. Sai on pealegi kättesaadavam ja no kui vahel juhtub paar viilu üle jääma, saab ära kasutada. Sibulat on kindlasti vaja, lisaks soola, pipart, lihaüldmaitseainet või hakkliha maitseainet. Hapu-
koor muudab kotletid mahlasemaks. Kotletti sobib ka riivitud porgand- maitset ei ole väga tunda, aga samas saab lapse, kes muidu köögivilju ei armasta salaja köögivilja siiski sööma meelitada. :D
vanaema 14.juuni 2010 19:30
LIsage taignasse ka natuke riivjuustu,annab mõnusa maitse
Tibu 14.juuni 2010 15:38
Väga head! Minul oli ainul 500g asemel 400g hakkliha, hapukoort läks 60g ja kasutasin liha üldmaitseainet. sool ja pipar;)
mamma 07.mai 2010 23:07
Proovi saia asemel lisada kama või lihtsalt jahu ja lisaks sibulale,küüslaugule veel riivitud porgandit. Sa kindlasti üllatud kui maitsvad ja mahlased kotletid.
Raimo 03.apr 2010 15:13
väga head. 5-a. poeg kes muidu, nähes, et sibul läheb toidu sisse, toitu ei puudu - lakkus sõrmed puhtaks ja küsis lisa
emmeliine444 07.veeb 2010 12:57
Super head kotletid :-) Lisasin veel hakklihamaitseainet- see neutraliseerib naturaalse hakkliha maitse, mis mulle eriti ei meeldi...Soovitan!
melsa 22.jaan 2010 15:54
Super head kotletid!:) Meie pere Lemmikud
Shark 17.jaan 2010 17:03
Ja just hapukoorega, see teeb need tõesti mahlaseks! Njamma :D
12