Itaalia

Pokaalitiramisu

Keskmine hinne: 3.97 Allikas: 100 rooga
Ergutav itaaliapärane magustoit sobib piduliku söömaaja lõpetuseks. Itaalia keeles tähendab tiramisu “erguta mind” ning alkohol koos kange kohviga teeb seda tõepoolest.
Kogus: 8 portsjonit
Maitsesta jahtunud kohv konjakiga. Kreemi valmistamiseks eralda munakollased valgetest. Vahusta ühes kausis munakollased suhkruga ja teises munavalged. Lisa munakollasevahule Mascarpone juust ja riivitud sidrunikoor, sega ühtlaseks kreemiks.
Seejärel sega ettevaatlikult hulka munavalgevaht. Kasta küpsised ükshaaval korraks kohvi sisse. Lao pokaalide põhja kiht immutatud küpsiseid, jaota peale pool kreemist. Lao taas kiht kohvisse kastetud küpsiseid ja ülejäänud kreem. Pane vähemalt paariks tunniks külma (või järgmise päevani). Vahetult enne serveerimist raputa läbi sõela tiramisu peale rohkelt mõru kakaod.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kata Kats 16.aug 2012 22:00
minu arust oli hea
Katrin 09.mai 2012 16:38
Mune ei tohi veega pesta! Vesi pääseb läbi munakoore pooride, selle tagajärjel võib munakoore peal asetsev haigus pääseda muna sisse
Ks 12.märts 2011 19:04
Sidrunikoor sobib toorjuustu sisse imehästi!
merrr 05.veeb 2011 14:35
Mida rohkem te mingeid haigusi kardate seda rohkem te neid saate ka. Ärge paanitsege nii palju nende pärast .
Mariake 02.jaan 2010 17:32
Aga ärge pange sidrunikoort sinna! Ma just tegin, riivisin imepisikesed ribad, mida tuli väga vähe ja ikkagi on kogu tiramisu nüüd sidrunimaitseline. Vastik. Ja munavalge peab ka väga väga kõvaks klopsima, siis tuleb õigem ja paksem magustoit.
helenhh 23.dets 2009 12:06
Proovin täna õhtul ka selle järgi.. Homseks jõuluõhtuks siis. Ei tea, kas Vana Tallinnaga tehes muutub midagi?
kv 27.mai 2009 19:56
Mina olen seda päris mitu korda teinud ja iga kord on olnud lihtsalt ülihea. Tihti ei tee seda, sest nagu juba enne mainitud toorete munade pärast. Kuid vahest tuleb ikka kiusatus;)
kv 27.mai 2009 19:56
Mina olen seda päris mitu korda teinud ja iga kord on olnud lihtsalt ülihea. Tihti ei tee seda, sest nagu juba enne mainitud toorete munade pärast. Kuid vahest tuleb ikka kiusatus;)
Hindaja 17.apr 2009 18:17
Super, mina paneksin konjakit sutsu rohkem. Lihtne teha ja väga maitsev:)
BIBI 03.jaan 2009 15:30
Väga hea ja lihtne teha. Alkoholi võib isegi vähem panna, kel soovi.
retu 20.dets 2008 22:05
See on tõesti õige tiramisu, täpselt nagu itaalias. Super et selle retsepti leidsin. Tänud
külaline 23.nov 2008 10:22
Ma oln seda valmistanud ja proovinud.Väga hea oli;)
siirikirikal 14.nov 2008 14:26
ütleme nii, et mingi terviserisk jääb alati, ka poest ostetud kehtiva kuupäevaga toidukaup võib ikkagi riknenud olla. Aga sellegipoolest ei kao maailmast tiramisu, carbonara, boeuf à la tartar jms. Igaüks kaalub ise oma riskid.
Tauno 14.nov 2008 14:05
Olen teinud tihti koogel-moogelit ja ei ole mingit salmonellat saanud. Ei ole see asi nii hull. Palju ohtlikum on nt autoga Tallinna ringteel või muudel maanteedel liigelda. Kui tihti on lehes uudis salmonelloosipuhan-
gust ja kui tihti avariidest, mõrvadest, tulesurmadest?! Ei haaku küll teemaga, aga selline asi lihtsalt ajab närvi aeg-ajalt.
indrekparli 04.nov 2008 15:28
Kuuma veega. Muidugi, 100% kindlust see ei taga.
Filifjonka 04.nov 2008 14:58
tiramisu on üldiselt üks mu lemmikuid aga toore muna pärast...njah ei julge viimasel ajal eriti teha
Filifjonka 04.nov 2008 14:53
ja kas ma pean neid kuuma veega pesema...nõudepesuva-
hendiga? mimoodi? lihtsalt külma veega?
indrekparli 31.okt 2008 09:49
Salmonella bakter pesitseb munakoorel, mitte munas endas. Seepärast piisab, kui muna vahetult enne kasutamist puhtaks pesta. Munakoor peab olema terve, mitte pragunenud.
svenartur 31.okt 2008 09:19
Ja kuidas jääb salmonelloosiga, kui süüa tooreid mune?
1