Prantsuse

Rummibaaba

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Toidutare Autor: Eva Palu
Prantsuse köögiklassikast pärit rummibaabad valmivad rohke võiga tehtavast pärmitainast. Kui baabad valmivad väikestes portsjonvormides, siis suuremas rõngasvormis valmib samal põhimõttel savarään.
Valmistusaeg: üle 60 min
1. Sega jahu, kuivpärm, suhkur, ja sool omavahel. Klopi munad leige piimaga lahti ja lisa tainasse. Sõtku tainast vähemalt viis minutit, kuni oled saanud elastse taina. Tainast on küllalt raske töödelda ja see on lisaks ka jonnakalt kleepuv, aga ära anna alla. Kata köögirätikuga ja aseta sooja kohta umbes 1 tunniks kerkima. Tainas peaks sel ajal kerkima kahekordseks.
2. Rummibabade tarbeks on olemas küll spetsiaalsed vormid, kuid sobilik on ka tavaline muffinipann. Siintoodud kogusest saad 12 baabat. Määri muffinivormid seest korralikult võiga ja aseta muffinipann 10 minutiks külmkappi. Võta välja ja määri uuesti võiga üle ja aseta taas külmkappi ootele.
3. Kui tainas on kahekordseks kerkinud, sõtku tainas läbi ja suru õhumullid välja. Võta toasoe või ja asu seda tainasse sõtkuma. Selleks kulub aega, kuid tulemuseks saad elastse ja sileda taina. Kuna tainas on küllalt kleepuv, tõsta see vormidesse kahe teelusika abiga. Täida muffinipesa nii, et tainaga oleks täidetud pisut alla poole. Kata rätikuga ja jäta sooja kohta kerkima, 30-45 minutiks, kui tainas on kerkinud peaaegu muffinivormi ülemise servani.
4. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit. Baabad on valmis kui need on pealt kuldpruunid ja on näha, et on muffinivormi külgedelt lahti tulnud.
5. Valmista siirup. Pane suhkur 7dl vette ja kuumuta pliidil. Kui suhkur on sulanud, kuumuta keemiseni ja keeda madalal kuumusel umbes 5 minutit, kuniks see on pisut paksenenud. Eemalda pliidilt ja sega juurde rumm.
6. Kasta küpsenud baabad kahekaupa siirupisse, veereta neid seal ettevaatlikult ja leota umbes minut aega, et need võimalikult palju siirupit enda sisse imaksid. Aseta serveerimistaldrikule, nirista veel siirupit peale.

SOOVITUS: Kui soovid alkoholi-vabasid küpsetisi, riivi suhkrusiirupi sisse näiteks ühe sidruni koor ja saad sidrunimaitselised baabad.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa