Skandinaavia

Uppsala õunakook

Keskmine hinne: 3.19 Allikas: Oma Maitse Autor: Oma Maitse lugejaretsept
Maitsvaim ja universaalseim õunakook maailmas. Söö niisama, koos vanillikastme või -jäätisega. Hea nii soojalt kui ka jahtunult. Kogus 8 lõiku.
Valmistusaeg: 40-60 min

20 MINUTIT + 30 MINUTIT KÜPSETAMISEKS

1. Sulata margariin ning jahuta. Vahusta seejärel suhkruga ja lisa ükshaaval munad. Sega jahule seltsiks küpsetuspulber ning sõelu margariinivahu hulka. Viimasena lisa piim, mis annab tainale mõnusa siidisuse.
2. Puhasta õunad ja lõika õhukesed viilud. Pigista neile natuke sidrunimahla, et õunad ei muutuks pruuniks. Vala tainas lahtikäivasse küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi. Lao ülima kannatlikkusega õunaviilud, koor ülespoole, tihedalt üksteise kõrvale. Väga ilus saab, kui osa õunu on punapõsksed ning teised heledamad. Suuremate õunte korral tuleb kaks ringi, väiksematest kolm.
3. Puista õunaviiludele kaneeli ja suhkrut ning küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Martin 24.dets 2016 14:04
Päris hea tuli, lihtne valmistada!!!
Aljona 18.sept 2015 21:13
Tulebki selline paks tainas? Ja 2 supilusikat piima?
askold 01.dets 2013 23:57
tõesti hea ja lihtne, kui õunu ei ole sobivad muud marjad ka, vähemalt punaste ja mustsõstardega oli super
lemmik 06.nov 2013 19:00
kõige parem õunakook mida ma eales teinud oled. Kiidan!!!!
Sigrit 15.okt 2013 10:05
Minu üks suur lemmik!
LauraLa 25.sept 2013 09:18
Väga lihtne valmistada ja maitsev kah :)
Tessa 21.sept 2013 22:16
Ülihea tuli.Olen väga rahul retseptiga.Teinegi kord teen :)
1