Soome

Rabarberileib

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Soome Autor: Toidutare
Pärmitainas küpsetis.
Kogus: 1 portsjon

Sega väikeses kausis rabarbritükid ja suhkur ning kuumuta mikroahjus 5 minutit. Lase jahtuda.
Murenda pärm suurde kaussi. Sega õli ja vesi ning soojenda käetemperatuurini. Kalla õli-veesegu pärmi peale ja sega, kuni pärm on lahustunud. Lisa pool jahust, kliid, päevalilleseemned. Sega, lisa ülejäänud nisujahu ja sõtku tainas ühtlaseks. Jaota tainas kaheks.
Pane üks osa võitatud pooleteistliitrisesse võitatud keeksivormi. Kata jahtunud rabarberiseguga, peale ülejäänud tainas. Lase leival puhta köögirätiku all kahekordseks kerkida. Küpseta 200º C juures ahju allosas 15 minutit ning siis 20 minutit ahju keskosas. Hoia rabarberileiba umbes 10 minutit rätiku all soojas, siis kummuta vormist välja.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa