Tai

Õuna-tapiokipuding

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Tervise hoidmise toidud 3 Autor: Maire Vesingi
Taipärane tapiokipuding on hea vaheldus riisipudingule.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 6 portsjonit
1. Puhasta õunad, lõika kuubikuteks. Pese rosinad.

2. Pane keema kookospiim, 40 g suhkrut ja vanillikaun. Lase keema tõusta ning lisa kartulitärklise- või tapiokigraanulid. Kuumuta tasasel tulel umbes 10 minutit, sega aeg-ajalt. Eemalda vanillikaun
ning lõika pikuti pooleks. Kaabi seemned noaga kauna küljest ning lisa pudru hulka.

3. Lisa õunakuubikud ja rosinad ning kuumuta veel 5 minutit. Maitsesta meresoola ja sidrunimahlaga.

4. Tõsta pott tulelt ning lase pudrul jahtuda käesoojuseni.

5. Vahusta munad ülejäänud 40 g suhkruga ning sega veidi jahtunud pudru hulka.

6. Määri ahjuvorm kookosrasva või taimeõliga, puista üle riisijahu või kookoshelvestega ja vala puder vormi.

7. Küpseta 180-kraadises ahjus 30–45 minutit. Vältimaks liigset tumenemist, võib vormi poole küpsemise pealt katta fooliumiga.

8. Serveeri soojalt või külmalt kisselli, keedise või magusa gluteenita ja piimata vanillikastmega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa