Vene ja Ida-Euroopa

Pelmeenid II

Keskmine hinne: 2.77 Allikas: Parimad kodused toidud.
Pelmeenid - vene hakklihapirukakesed.
Kogus: 1 portsjon
Sega vesi, sulatatud või (margariin) ja nisujahu. Lase tainal 20 minutit külmas kõveneda. Sega hakkliha hulka sool, valge pipar, majoraan (ja küüslaugupulber) ning hästi peeneks hakitud sibul. Rulli tainas kahes osas ilma jahuta hästi õhukeseks. Võta tainast ümmarguse vormiga väikseid kettaid(läbimõõt umbes 6 cm). Pane iga ringi keskele teelusikatäis täidist ja keera need poolkuukujuliseks. Suru servad hästi tihedalt kinni. Painuta otsad kokku. Aja soolvesi keema ja keeda selles pelmeene kolmes jaos. Enne keetmist suru veel servad kokku. Keeda iga jagu 10 minutit. Serveeri pelmeene kuumalt hapukoore ja riivitud juustuga. Antud kogustest saab umbes 50 pelmeeni.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kl 30.aug 2010 10:21
ka ahjus küpsetatud pelmeenid jäävad väga head ja krõbedad,eriti hea on neid süüa hapukoorega..Soovi-
tan.
Kohvihoolik 04.okt 2009 06:53
Tegin kahekordse koguse ja taignasse lisasin margariini ühe koguse jaoks. Teise koguse margariini asemel panin ühe muna. Töötas väga hästi.
merkim 25.nov 2008 19:12
Muide, kui soovite et teie pelmeenid ei jääks seest kuivad, soovitan 3 erinevale lihale ja muudele maitseainetele lisada ka masinas hästi peenestatud toorest kapsast, see töeliselt annab öhulisust ja mahlakust pelmeenidele. Soovitud pärineb Ukrainast ja omal "nahal" proovitud yle 2000 pelmeenist!
pelmeen 28.sept 2008 17:58
Katsetasin erinevaid täidiseid - hakkliha sibula ja brokkoliga, hakkliha baklazaani ja ohtra küüslauguga. Täidised küpsetan eelnevalt valmis ja püreestan. Nämm!
heidily 22.sept 2006 13:53
oi peaks ka proovima :)
Rp 04.sept 2005 23:25
Pelmeenid laotakse alusele, näiteks lõikelauale, pannakse sellega külmkappi (sügavkülma) ja kui on külmunud, siis sealt kilekottidesse.
Iiri 03.sept 2005 20:45
Kas neid saab ka sügavkülmutada, ega nad nt kilekotti pannes üksteise vastu ei kleepu?
pensionär 03.sept 2005 17:00
Kõlab väga maitsev. Püüan proovida
Rp 30.aug 2005 23:05
Pelmeenidesse pandavasse hakkliha segusse klopitakse pisut rõõska piima, siis täidis mahlasem ja maitsvam.
santaana 29.aug 2005 18:42
Mina ei pane selle taigna sisse rasvainet vaid yhe muna,sedasi tuleb taigen palju ohem,kui rullida ja liha peaks olema kolme sorti vordsetes osades:sea-,looma-
.ja lambaliha.Soovitn kasutada hakitud sibula asemel sibulapulbrit,mida yhtlasem on taidise taigen,seda parem ta on.Keeta tuleb pelmeene niikaua,kuni nad vee pinnale tousevad,kui liiga kaua keeta,muutuvad lodiseks.Aga yldiselt on pelmeenid yhed parimad asjad,neid voib kan keeta olis ja syya,kui vaikseid pirukaid.
1