Road  » Panniroad

Baklažaani-paprika ahjuroog

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Taimsed argiroad Autor: Britt Paju
See ahjupannitäis on suurepärane iseseisev eine, kuid pakub ka põnevaid varieerimisvõimalusi. Sega valmis roa hulka keedetud bulgurit või kuskussi toitvamaks eineks või lisa paar peotäit rukolat sooja salatina söömiseks. Ka kergelt röstitud ciabattapoolikul maitseb roog koos kastmega suurepäraselt.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 3 portsjonit
1. Lõika kooritud sibulad kaheksaks sektoriks. Vajuta koorimata küüslaugud noaküljega kergelt lapikuks. Tükelda baklažaan kolmesentimeetristeks kuubikuteks ja viiluta seemnetest puhastatud paprikad pikuti. Loputa ja kurna kikerherned. Vala kõik ahjupannile, lisa maitseained ja õli ning sega läbi. Pane sekka ka poolik sidrun. Küpseta köögivilju 200-kraadises ahjus 25–30 minutit, vahepeal korra segades.

2. Kastme valmistamiseks pigista kaussi kahe ahjuküüslaugu sisu ja pressi lusikaga püreeks. Lisa tahhiini ja jogurt ning maitsesta soola, pipra ja küpsetatud sidrunist pressitud mahlaga. Sega läbi ja nirista köögiviljadele. Enne serveerimist puista roale ka hakitud peterselli.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa