Sisaldab piima

Looduslikult punane sametkook

Keskmine hinne: 3.29 Allikas: Tordid ja koogid nagu ehtsas pagariäris Autor: Eva Palu
Ilma sünteetilise toiduvärvita versioon red velvet cake nimelisest pehmest biskviitkoogilaadsest küpsetisest on punane tänu peedile. Kauni punase jume saamiseks peab peet olema toores ja küpsetustemperatuur piisavalt madal, et peet ei muutuks pruuniks.
Valmistusaeg: üle 60 min
Koori peet ja riivi jämeda riiviga. Pane koos hapukoore, veiniäädika ja sidrunimahlaga kaussi ning purusta saumikseriga peeneks massiks. Töötle korralikult, et ei jääks tükke.

Vahusta toasoe või suhkruga ja lisa ühekaupa munad. Lisa peedi-hapukooremass ja kõige lõpus jahuga segatud küpsetuspulber.

Kalla koogivormi ja küpseta 150-kraadises ahjus umbes 1 tund ja 15 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga. Jahuta täielikult ja lõika horisontaalselt kolmeks võrdseks kihiks.

Kreemi tegemiseks vahusta toasoe või tuhksuhkruga kreemjaks massiks ja hakka supilusikatäite kaupa toorjuustu lisama, vahepeal segu ühtlaseks vahustades. Pane kreem vahekihtideks ning koogi servadele ja katteks.

Pane mõned kookoselaastud kõrvale, ülejäänud purusta kohviveskis peeneks jahuks ja puuderda sellega kook.

Sulata valge šokolaad kuumaveevanni kohal ja purusta maasikakrõpsud noaseljaga peeneks jahuks. Kasta kookoselaast ühest otsast sulanud šokolaadi sisse, raputa peale maasikapuru ja aseta küpsetuspaberile. Tõsta külmikusse 10 minutiks tahenema ja seejärel koogile.


HEA TEADA!
Koogile saad ühtlase kreemikihi, kui määrid sellele esmalt õhukese toorjuustukihi ja tõstad siis koogi pooleks tunniks külmikusse tahenema. Seejärel kata kook ülejäänud kreemikihiga. 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 16.mai 2016 10:05
Eva Pärtel vastab: Selle koogi puhul on hästi tähtis on, et ahi ei oleks lubatust kuumem. Kontrollige oma ahju temperatuuri, kas see õige (reeglina koduahjud valetavad, kuid seda saab eraldi termomeetriga üle kontrollida). Ehk tasuks küpsetamiseks panna temperatuur näiteks 20 kraadi madalamaks. Selleks, et kook hästi kohev jääks, tuleks aineid korralikult vahustada ning pärast kuivainete lisamist tainast mitte üle segada, seega sega tainas5t nii vähe kui võimalik. Sama reegel kehtib ka näiteks muffinite küpsetamisel.
Mari 13.mai 2016 16:20
See retsept tõesti ei toimi! Kahju, et raiskasin aega ja materjali. Miski siin retseptis ei klapi. Kook tuleb nätske ja märg, mitte õhuline ja pehme. Värvus beezikas roosa. Kurb. Toimisin vastavalt retseptile. Tulemuseks .....☹️
Kai 15.mai 2015 12:29
Mul ei tulnud samuti välja, kuigi tegin täpselt retsepti järgi. Jäi selline plönn ning värvus ei vasta absoluutselt pildil olevale. Olen väga pettunud selles retseptis :(
Siiri Kirikal 27.dets 2013 10:10
Tere "kati": mida tähendab siin "klaasjas sisu"? Kui retsepti jälgida, ei tohiks ka kerkimisega probleeme tekkida.
kati 20.dets 2013 08:49
Mul ei tulnud välja. Ei kerkinud ja jäi klaasjas sisu:(
1