Uudiskiri Instagram Facebook
 
Grillimine

Lambahakkliha ja suitsune baklažaan lavašiga

Grillimine

Lambahakkliha ja suitsune baklažaan lavašiga

Tuuli Mathisen Baklažaanitoidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tuuli Mathisen
Võluv roog Türgi köögist, kus baklažaan esineb seekord kreemjana, pakkudes mahedat ja pehmet pesa krõbedaks praetud lambahakklihale ja tulisele tšillivõile. Sellist kooslust sobib serveerida eelroaks koos lavašiga, millega igaüks saab seda hüva rooga endale suhu transportida. Kui vähegi võimalik, küpseta baklažaani grillil või gaasileegil ‒ nii omandab vili mõnusa suitsuse maitse.

40-60 min

Retsept
portsjonile
2 tk Baklažaan
200 g Kreeka jogurt
2 spl Oliiviõli
500 g Lambahakkliha
2 spl Tomatipasta
2 tl Tšillihelbed
1 tl Kuivatatud pune
2 spl Või
1 peotäis Hakitud värske petersell
1. Torka baklažaanikoorele kahvliga augud sisse ning küpseta vilju grillil, gaasileegil või pannil mõni minut igast küljest, kuni need on läbi küpsenud ja pehmed. Viljad peavad olema seest ühtlaselt pehmed ja koor võib ka kergelt kõrbema minna. Võid suruda vilju vastu grilli või panni, et kontaktpind oleks võimalikult suur. Jahuta ja eemalda siis baklažaanilt kõrbenud koor. Haki pehmeks küpsenud sisu peeneks ning tõsta kaussi. Lisa jogurt ning soola ja pipart.

2. Kuumuta õli ning prae lambahakkliha pannil küpseks ja veidi krõbedaks. Selleks kulub umbes 8‒10 minutit. Lisa tomatipasta, pool tšillihelvestest, pune ja sool. Sega kõik läbi ja tõsta siis pliidilt.

3. Sulata teisel pannil või ja kuumuta, kuni see hakkab mullitama. Lisa ülejäänud tšillihelbed, sega kõik läbi ja tõsta pliidilt ära.

4. Serveerimiseks laota taldrikule baklažaani-jogurtikreem, sinna peale pane krõbedaks praetud lambahakkliha, puista üle hakitud peterselliga ning kalla peale tšillivõi. Serveeri kohe ja paku juurde krõbedat lavašši.

Uued retseptid

Pardi-ja sea rillette

Pidu
Pardi-ja sea rillette