Valmistusviis  » Jahutamine

Iiri kohviga juustutort

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Kohvimaitseline juustutort neile, kellele ei meeldi küpsetada, küll aga meeldib maiustada.
Kogus: 10 portsjonit
Purusta küpsised ning sega sulatatud võiga. Kata 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberiga ja suru küpsisesegu selle peale. Katte jaoks kuumuta kohvipuru ja koor peaaegu keemiseni, kata anum kaanega. Jäta 15 minutiks seisma ning sõelu siis kohvipaks välja. Leota želatiini 5 minutit külmas vees ja lahusta kuumaveevannis, vala sõelutud koorekohvi hulka. Vahusta toasoe toorjuust, lisa demerara ja vanillsuhkur ja liköör. Nirista kohv toorjuustusegu hulka ning lase seista, kuni see hakkab tarretuma. Vahusta 1,5 dl koort ja sega kreemisse. Kalla kattekreem vormi põhja peale ning hoia külmkapis vähemalt 3 tundi (veel parem üleöö). Enne serveerimist kata kook vahustatud koorega ja kaunista kohviubadega. Puista viimased üle kakaoga.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
remalmod 06.apr 2010 00:05
proovisin järgi, 'kohvimatseline' on minu puhul võlusõna. selles suhtes ei pidanud pettuma - omapärast iiri kohvi maitset oli küll. kahe asjaga ei olnud rahul, ent mõlemad mu oma süü ka muidugi. esiteks oli vorm vist liiga suur, igal juhul tuli ta ca 2-3 korda madalam kui pildil olev koogitükk. teiseks läks mul kogu see krempel tükki kui kohvi toorjuustusegu hulka lisasin. nägi välja nagu oleksin kodujuustu kasutanud :p kui tort ära tardus, siis olid need tükid ühtlase kihina põhja langenud ja ei pannud nii tähele, aga no ennast häirib ikka kui oled ära suutnud vussida.. peab rohkem tegema neid juustukooke. harjutamise mõttes.
huviline 22.veeb 2009 15:08
tegin,valmis,proovi-
tud! väga hea, ainult, et zelatiin tõmbas liiga vara tarretiseks ja see rikkus asja veitsa ära,aga muidu väga maitsev kook tuli.
1