Valmistusviis  » Jahutamine

Tervislik šarlott

Keskmine hinne: 3.25 Allikas: Ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Kogus: 4 portsjonit
Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega omavahel kuivained ja lisa ettevaatlikult vahustatud munade hulka. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja määri see noa või tainakaabitsaga mööda plaati ühtlaselt laiali. Küpseta biskviiti 200 kraadi juures umbes 10 minutit, kuni see muutub kuldpruuniks. Kui biskviit on valmis, määri sellele apelsinimoos ja keera biskviit suhkruga üle puistatud küpsetuspaberi abil rulli. Jäta rull jahtuma ja valmista täidis.
Jahtunud rull keera ettevaatlikult lahti, määri sellele apelsinimoos ja keera uuest kokku.
Lõika apelsinifilee kuubikuteks ja sega kohupiima hulka. Pigista juurde ka apelsinimahl.
Paisuta želatiin külmas vees, sulata üles ja sega täidise hulka.
Vooderda sobiv kauss või vorm toidukilega, lõika poolest biskviidist kettad ja aseta need vormi põhja ja äärtele. Vala vormi ka želatiiniga segatud täidis ja aseta külma tahenema. Želatiini puhul on oluline lugeda pakendilt juhiseid koguste kohta. Mida suuremad on želatiinipuru terad, seda kauem võtab tarrendumine aega. Laias laastus on šarlott-tordi tarrendumisaeg umbes 4-5 tundi. Mõistlik on tort eelmisel päeval valmis teha.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
imelik 13.okt 2010 15:41
Valmistamiskäigu punktis 4 kästakse moos kuuma rullbiskviidi peale määrida, järgmises punktis kästakse rull lahti võtta ja moos peale määrida. Sihuke copy-paste meetodil mingi teise retsepti põhja peale koostatud retsept, mida mitte keegi hiljem läbi pole mõttega lugenud. Pole muide vähimatki vajadust algul biskviiti kuivalt rullida ja pärast moosi lisada. Nii tehakse siis, kui pannakse täidis, mis kuumutamist ei kannata.
mari 23.dets 2009 20:01
miia on mingi pessimist vist...koguaeg nii pahatujuline...
kontpuu 17.märts 2009 13:14
Jaanikaunapulber teeb biskviidi tumedaks ja on ka üks osa kuivainekogusest ja jaanikauna kasutavad oma küpsetistes sageli tervisetoidu austajad.
miia 16.märts 2009 22:18
Kole näeb välja
miia 16.märts 2009 22:17
mul tekkis sama küsimus, et bisviit on nii tume? :O
unihiir 13.märts 2009 13:01
Kas see jaanikaunapulber teeb taigna nii mustaks?
siirikirikal 12.märts 2009 20:16
3 sl jahu lisaks
NurrMarta 12.märts 2009 19:50
Minu jaoks on eelkõige üllatav, et 3 muna kohta on biskviittaignas ainult 1 spl kuivainet. On see tõesti õige kogus?
indrekparli 11.märts 2009 21:07
See on kusjuures sõnastikus jaanikauna ehk jaanileiva nime all olemas, retsepti sisestamisel jäi ekslikult sõnastikuga sidumata. Jaanikau-
nad on Vahemeremaadel kasvava igihalja jaanikaunapuu söödavad kaunad. Hästi magus, suhkrusisaldus kuni 50%, kauna pikkus kuni 20 cm. Meenutab maitselt kakaod, kuid ei sisalda kafeiini. Jaanikaunapulbrit kasutataksegi tihti kakaopulbri asemel, aga tema suure magususe tõttu peab ka retsepti suhkrukogust vastavalt vähendama.
pääsusilmake 11.märts 2009 19:40
Huvitav,et sõnastikust saab lugeda näiteks muna kohta ja isegi pilt on juures aga sellest jaanikaunapulbrist ei sõnagi.Minu jaoks samuti väga võõras asi.On see mingi maitseaine või mis?
liilia 11.märts 2009 19:35
Selline kakaotaoline pulber, müüakse suurtemates poodides seal letis, kus on soja ja muud tervisetooted
TeeleRa 11.märts 2009 17:53
mis asi see jaanikaunapulber on?
1