Valmistusviis  » Jahutamine

Kirsi-kohupiimatort

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Tarretatud piduroad Autor: Maire Suitsu
Lahe ja mõnus kooslus kirssidest ja kohupiimast.
Valmistusaeg: üle 60 min
Koogipõhjaks pudenda küpsised käte vahel ja tilguta peale piim. Sega juurde pähklid ja või. Kata väikese lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Suru küpsisesegu sõrmedega ühtlaselt põhjale, soovi korral võta abiks joogiklaasi tasane põhi. Tarretise hilisema irdumise hõlbustamiseks määri vormi serva sisekülg õhukeselt neutraalse toiduõliga.
Valmista täidise želatiinilahus kompotivedelikust. Nõruta kirsid hoolikalt ja pane külmkappi, hoia kompotivedelik alles. Vahusta vahukoor tihedaks vahuks. Maitsesta toasoe kohupiimapasta suuremas kausis suhkruga ja mikserda juurde želatiinilahus. Kalla seejärel kaussi vahukoor ja tõsta suure lusikaga ettevaatlikult alt ülespoole segamini. Kalla segu nobedasti vormi, kata toidukilega ja lase vähemalt 3 tundi külmas tarretuda.
Tordikatteks mõõda kompotivedelik üle, lisa vajadusel vett või mahla ning valmista tarretiselahus. Lase sel külmkapis jahtuda. Kata tort külmade kirssidega ja tõsta väikese lusikaga peale jahtunud tarretisesegu, kattes hoolikalt kõik marjad. Kata vorm jälle kilega ja lase veel mõned tunnid või järgmise päevani hüübida.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Siiri Kirikal 06.juuni 2013 09:34
Piisavalt kõrge koogi saab 20 cm läbimõõduga vormis. Aga nagu Triin kirjutab-soovitab, tasub täidise kogust kahekordistada. Kook jääb mahlane ja kreemine.
maris 05.juuni 2013 18:45
Kui suur peaks lahtikäiv vorm olema, et tuleks piisavalt kõrge ?
61na 16.veeb 2012 16:03
Kaks korda olen seda juba teinud :) nämma nämma :Y
vilja 15.veeb 2012 13:25
Ma proovisin ka seda torti teha aga mul ei tarretunud kihid ültse ära. Tegin küll nii nägu kirjas aga ei midagi:(
Hindaja 18.dets 2011 00:50
Palun loe korralikult, Kati. "Vahusta vahukoor tihedaks vahuks."
Triin 18.nov 2011 19:58
Suhtusin eelarvamusega piima olemasolusse põhja koostises ja järgmisel korral kindlasti piima ei lisa, sest see tegi põhja nätskeks ja põhi oli pabri küljes kõvasti kinni. Täidise koguseid suurendasin poole võrra ja täidises asendasin kompotivedeliku veega, et tekiks ilusam lõbilõige (pruun-valge-
punane). Kahekordistasin ka tarretise kogust. Üldiselt maitses hästi!
Marge 10.aug 2011 21:42
Lahe :Y
1