Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jahutamine

Tarretatud moka-juustutort

Jahutamine

Tarretatud moka-juustutort

Kohviraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Hõlpsasti valmiv ja väga maitsev kohvikõrvane peolaual. Küpsisepurust põhja ärajätmisel saad kas väljakummutatava või pokaalides serveeritava järelroa. Viimasel juhul võiks želatiinikogust 1 tl võrra vähendada.

üle 60 min

Retsept
200 g Kaeraküpsised
3 spl Vesi
100 g Või (sulatatud)
TÄIDIS
400 g Toorjuust (maitsestamata)
2.5 dl Suhkur
3.5 dl Kohv (kange)
5 tl Želatiin
4 dl Rõõsk koor 35%-line
Harilik sarapuupähkel (röstitud)
KAUNISTAMISEKS
100 g Tume šokolaad
Purusta küpsised, sega juurde vesi ja sulatatud või. Suru segu ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale, tõsta külmkappi. Vahusta toasoe toorjuust suhkruga ühtlaseks ja kohevaks. Mõõda 1 dl kohvisse želatiin ja lase 5- 10 minutit paisuda, sulata kuumaveevannis ning lisa ülejäänud kohv. Vahusta koor. Kalla veidi jahtunud kohvi želatiinilahus peene joana juustukreemi hulka, samal ajal vahustamist jätkates. Seejärel sega kohe hulka ka vahustatud koor koos pähklitega ning tõsta alt ülespoole segamini. Kalla segu vormi ja silu pealispind, kata kile või fooliumiga ning pane külma tarduma. Serveerimisel kaunista tort šokolaaditahvli servast kartulikoorimisnoa abil tõmmatud laastudega.

Kogus 10 inimesele.

IDEE:
Täidisesse sobivad hästi ka poolitatud kompotivirsikud või -aprikoosid. Laota neid 6-8 tükki tordi põhjale enne täidise lisamist.
 

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool