Valmistusviis  » Jahutamine

Tarretatud moka-juustutort

Keskmine hinne: 3.05 Allikas: Kohviraamat
Hõlpsasti valmiv ja väga maitsev kohvikõrvane peolaual. Küpsisepurust põhja ärajätmisel saad kas väljakummutatava või pokaalides serveeritava järelroa. Viimasel juhul võiks želatiinikogust 1 tl võrra vähendada.
Valmistusaeg: üle 60 min
Purusta küpsised, sega juurde vesi ja sulatatud või. Suru segu ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale, tõsta külmkappi. Vahusta toasoe toorjuust suhkruga ühtlaseks ja kohevaks. Mõõda 1 dl kohvisse želatiin ja lase 5- 10 minutit paisuda, sulata kuumaveevannis ning lisa ülejäänud kohv. Vahusta koor. Kalla veidi jahtunud kohvi želatiinilahus peene joana juustukreemi hulka, samal ajal vahustamist jätkates. Seejärel sega kohe hulka ka vahustatud koor koos pähklitega ning tõsta alt ülespoole segamini. Kalla segu vormi ja silu pealispind, kata kile või fooliumiga ning pane külma tarduma. Serveerimisel kaunista tort šokolaaditahvli servast kartulikoorimisnoa abil tõmmatud laastudega.

Kogus 10 inimesele.

IDEE:
Täidisesse sobivad hästi ka poolitatud kompotivirsikud või -aprikoosid. Laota neid 6-8 tükki tordi põhjale enne täidise lisamist.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa