Uudiskiri Instagram Facebook
 
Jahutamine

Küpsetamata hommikubatoonid toormoosi ja chia-seemnetega

Jahutamine

Küpsetamata hommikubatoonid toormoosi ja chia-seemnetega

Tuuli Mathisen Veski Mati
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tuuli Mathisen
Kõik teavad, et kuumutamata kujul on toiduained tavaliselt kõige kasulikumad. Samas lihtsalt lusikaga tooreid helbeid süüa ei tundu just liiga isuäratav. Siin on vahva ja lihtne retsept, kuidas neljaviljahelvestest vormida mõnusad ja väga tervislikud hommikubatoonid.

üle 60 min

15 minutit + paar tundi jahedas hoida

Retsept
2.5 dl Neljaviljahelbed
2 dl Kreeka pähklid
200 g Pehmed, peeneks hakitud datlid
1 tl Vanillsuhkur
0.5 tl Sool
1.5 dl Toormoos
2 spl Chia-seemned
1. Tõsta neljaviljahelbed purustajasse ja töötle veidi väiksemaks. Lisa Kreeka pähklid ja töötle neidki, kuni järel on puru. Lisa vanillsuhkur, sool ja datlid ning töötle purustajas kõik ained ühtlaseks kleepuvaks massiks.

2. Tõsta kolm neljandikku saadud massist küpsetuspaberi või kilega vooderdatud vormi (20 x 20 cm) ja suru vastu vormi põhja ühtlaseks. Sega toormoos chia-seemnetega ja laota vormi surutud kihile. Puista peale järelejäänud puru ning tõsta vorm paariks tunniks jahedasse.

3. Enne serveerimist lõika vormist terava noaga paraja suurusega batoonid või tükid.

KOMMENTAARID

Siiri Kirikal 06.dets 2017 12:56
Kõik õige, segu peabki jääma kleepuv mass. :)
anneli 04.dets 2017 14:20
kuidas saab pehmeid datleid purjaks massiks töödelda?! üritasin seda sgu ahjus kuivatada, aga mõtlesin, et liiga kaua läheb aega, rullisin ülejäänud segu tainana moosi peale. Selline kleepuv maius jäi.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes