Valmistusviis  » Jahutamine

Amaretto-kook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Tupperware Autor: marit
Pildi saatis Krista. Suus sulav mandlimaitseline hõrgutis viib keele alla ka neil, kes muidu liköörist ja tordist lugu ei pea.
Määri päevalill seest õliga. Vahusta munad, tuhksuhkur ja vaniljesuhkur kõvaks vahuks. Sega hulka  ettevalmistatud želatiin. Lisa liköör, sidrunimahl, toorjuust, hapukoor, purustatud mandlid, kõige lõpuks vahustatud vahukoor. Vala täidis "päevalille" ja pane paariks tunniks külmkappi. Ära lase täielikult tarduda. Poolpehmele täidisele tee alla ka põhi. Peenesta küpsised ja sega sulatatud võiga. Lisa see päevalilles olevale täidisele ning aseta veel paariks tunniks külma. Vormist välja võttes kaunista tort kakaopulbriga.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
koduperenaine 10.aug 2009 12:36
jubedus! koristage see retsept siit küll ära! kõik ei ole täpselt kirjas,mismida ja kuhu.algaja,nagu mina keerab siukse käkki sellest et oi oi oi ,mida ma muidugi tegingi,nüüd söön ja mõtlen kas julgen veel toidutarest* retsepte võtta,peaks üldse mõneks ajaks kõik retseptid unustama? olen päääääris omadega ummikus :(
ära karda 29.jaan 2009 21:56
Karda ära karda,kuni 7päeva vanune muna ei peaks ohuks olema,Näiteks kui karbil on kuupäev 28,02,2009 aga ostad 30,01,2009 siispeaks muna veel värske olema
hell 08.dets 2007 14:47
väga hea on ..
joma 11.sept 2006 21:27
kindlasti on väga hea
kaatallina 17.aug 2006 09:22
mul vorm olemas ja üritan katsetada aga arvan,et see on väga maitsev
Linda 11.mai 2006 21:49
"Päevalill" on Tupperware firma ühe anuma nimi.
pensionär 07.mai 2006 17:20
Mis asi on päevalill? Pole varem kuulnud
Riiska 31.märts 2006 23:42
Tundub et on vägamaitsev, Teen kindlastu järele ja saadan retsepti ka söbrannele.
kukkel37 07.veeb 2006 10:35
sülg hakkas jooksma.Puudub kahjuks selline vorm.Prooviks kuidagi teise vormi sisse poetada.
unadella 22.dets 2005 11:19
autoril on väike viga: mitte 3/4 tl vaid 3/4 dl likööri.Vahe on märgatav.
reku5 14.dets 2005 22:06
munad tuleb vahustada tuhksuhkruga,aga ei ole kirjas kui palju tuhksuhkrut peab olema.
juulia 11.nov 2005 09:03
Ainete loetelus puudub tuhksuhkur, on 2,5 sl vaniljesuhkrut, kas osa peaks olema tuhksuhkur ja kahtlen ka selles 3/4 tl amaretto likööris. Täna on plaanis ta valmis teha, vist asendan osa vaniljesuhkrust tuhksuhruga ja likööri panen ka rohkem.
pille111 27.okt 2005 19:52
hea maitsev oli....teistelegi meeldis(küsisid lausa retdepti)
kummelh 13.juuni 2005 20:27
Loomingulise inimesena saan muidugi puuduvad asjad asendatud... kokanduslikke kogemusi natike ikka on selleks. Zelatiinid on aga viimasel ajal imelikud, nendega on raske õige koguse tabamine ja hirmus tugev tarretis tuleb nagu kumm, pehme vajub aga laiali. Olen leidnud poest nüüd vaid kuumas lahustatavat zelatiini, õpetage, kuidas sellega toime tulla.
kummelh 13.juuni 2005 20:22
Kas purustatud mandleid on poes müüa või tuleb ise neid kuidagi tampima hakata?
hehe kokk 30.mai 2005 07:46
mul ka see vorm olemas ja ma ka temagema.... ja ma usun et vääga ea
Triine Ly 29.apr 2005 12:18
Usun,et see võib hae olla,kuid tekkis üks küsimus,kas see 3/4 tl likööri on ikka õige kogus?Kahtlen et see üldse on vajalik kui on nii minimaalne kolgus.
Choca 23.apr 2005 16:26
Viis tõesti, tõeliselt hea:)
Karda 04.apr 2005 09:12
Tegin seda kooki ja ülihea sai, mandlid asendasin kookoshelvestega, mis tegi minu jaoks asja väärtuslikumaks. Mu ainuke mure selle koogiga on, et seal sees on toores muna :( Igasugu asju võib siis juhtuda, kas kellelgi on kogemusi?
Kertukas 12.veeb 2005 14:14
Tundub maitsev. Päevalill on olemas, seega tuleb kohe täna katsetada! :) Eks pärast annan teada kuidas välja tuli :))
1