Valmistusviis  » Jahutamine

Kohupiima-küpsisetarretis vaarikatega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga Autor: Maire Suitsu
Maitsev tarretisetort valmib kiirelt ja kergelt. Tarretist võid valmistada ka muude marjade või marjakompotiga. Värsked marjad maitsevad tarretises kõige paremini, kuid sobivad ka külmutatud marjad.
Kogus: 4 portsjonit
Murenda küpsised väikesteks tükkideks. Vahusta koor suhkruga ja sega kohupiimapastaga. Sega hulka küpsisetükid ja vaarikad. Leota želatiini 5 minutit piimas ning sulata veevannil segades. Nirista veidi jahtunult kohupiimamassi hulka ja sega kohe segamini. Vala vähemalt 1,5 l vormi (soovitatav on vorm enne kilega vooderdada). Lase külmas 3-4 tundi tarduda. Kummuta taldrikule ja kaunista. 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Liina 06.märts 2011 12:54
Meie pere uus lemmik! Eriti mustikatega! Tarretis pole üldse kõva, vaid just parajalt habras.
NH 10.jaan 2011 10:28
Annan hinde 3. Mulle maitses see segu ilma tarretiseta palju rohkem (kuigi tarretus ilusti ära!), sest zelatiin oleks justkui selle magususe ära võtnud. Selline läila jäi.Retsepti ilma zelatiniga kasutan nüüdsest aga eraldi pokaalidesse. :)
NH 31.dets 2010 15:03
Minu koogike tarretub külmikus, aga ma ei tea, kui hea see tulla võib, sest mul oli zelatiiniga tükk mässamist. :S Ainuke saadaolev zelatiin oli Alvo oma, pulbrina ja miskipärast ei lahustunud ta täielikult ära, samuti oli väga kibeda maitsega. Loodetavasti midagi nüüd nässu ei lähe. :( Iseenesest muu oli ülimaitsev! Ootan väga lõpptulemust ja siis annan ka hinde! :)
kuklike 24.dets 2010 12:43
Tere, Üks Zelatiini leht kaalub 2,5 gr, 1 spl Zelatiini kaalub 9 gr. Seega tuleks võtta kas 7 või 8 zelatiini lehte. Oleneb kaua sul aega, et ära tarretuks. Häid pühi !
Mopsu 22.dets 2010 15:37
Kui palju on 2sl zelatiini lehtedena?
naine 35 23.apr 2010 16:52
Tahaks ka proovida seda retsepti, aga kuna küllaminekuks tahan seda torti teha, siis antud retsept mõeldud neljale vaid, et mis arvate, kas peaks koguseid duubeldama? Või jääb siis magustoit liiga pirakas?
D. 14.veeb 2010 21:02
Nonii, sai see ka ära tehtud. Oli samuti hea (ja 5 tärni väärt) :)
lara 12.veeb 2010 18:27
olen juba kaks korda teinud. maasikatega ja teine kord kirrsidega. väga hea oli. kõigile meeldis ja viis keel alla.
D. 02.veeb 2010 20:18
Ohjah, ma ei tea, kuidas see siia sattus :D Vabandust, kahjuks siin vist kustutada ka ei saa.
NAAJ 30.jaan 2010 19:26
Kulla D. Sinu kommentaar kuulub küll vist teisele väga heale küpsetisele.
D. 30.jaan 2010 17:37
Tegin rukkihelvestest, panin 2 korda rohkem suhkrut, sooda asemel küpsetuspulbrit ja rosinate asemel kookoshelbeid ning tulid väga-väga head :D
Elery 11.apr 2009 11:07
;)super
Hindaja 11.apr 2009 11:06
mega hea
Atsinna 24.märts 2009 20:32
Tundub, et selle retsepti juures on kasutatud 200 g vahukoorepakki.
Dagris 24.märts 2009 15:56
Kui suur see pakk vahukoort olema peaks?
Mmmerlekas 02.dets 2008 17:17
Panin vahukoore asemel vaniljekreemi koore, no megahea:P
Kristina11 12.aug 2008 15:49
Väga hea ja lihtne magustoit. Kõik kiidavad. Proovige kindlasti järgi.
paprika 22.juuli 2008 20:29
See meie pere lemmikmagustoit. Olen teinud mustikate, enamasti maasikatoormoosiga. Sõbrannale andsin ka retsepti, unustas küpsised ostmata, kodus oli piparkooke, tegi nendega, ütles, et kõk kiitsid. Mu üks lastest tahtis öelda, et meenutab pashat, kuid mõiste ei tulnud meelde, ütles "gepasha", selline nimi sel magustoidul meie peres nüüd ongi. Oleme proovinud erinevaid küpsiseid ja lisanud küll kookoshelbeid, šokolaadilaaste, essentse jne. Alati uus magustoit, proovige kindlasti !
1