Valmistusviis  » Jahutamine

Maasikaterretisekook

Keskmine hinne: 3.5
Kogus: 1 portsjon
100 g mandleid
1 dl tuhksuhkrut
2 munavalget
1 liiter värskeid vōi u 400 g külmutatud maasikaid

TARRETIS:
6 g ehk 4 lehte želatiini
1 sl suhkrut
1 dl vett
2 dl siidrit vōi valget veini

VORMI MÄÄRIMISEKS:
rasvainet
jahu

Kui kasutad siidrit, vala siider kaussi ja liiguta aeg-ajal, et süsihappegaas eralduks.
Lase mandlid korraks keema, koori ja jahvata.
Sega tuhksuhkruga.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks, sega mandli-suhkrusegu ettevaatlikult vahu hulka.
Kalla tainas rasvaga määritud ja jahuga ülepuistatud ümmargusse avatavasse u 23 cm läbimõõduga koogivormi.
Küpseta koogipõhja 200ºC juures u 20 minutit, seejärel lase koogipõhjal jahtuda.
Sulata zhelatiin.
Sega suhkur, vesi ja siider (või vein), sega kuni suhkur on lahustunud.
Lisa lahustatud zhelatiin.
Kata kogu koogipõhi marjadega ja tõsta pooltarretanud zhelatiin marjadele.
Tõsta jahedasse. Serveeri tarretunult.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa