Uudiskiri Instagram Facebook
 
Küpsetamine

Šokolaadi-fondant koorelikööri ja jäätisega

Küpsetamine

Šokolaadi-fondant koorelikööri ja jäätisega

Britt Paju Anne ja Stiil
PrindiSoovita sõbrale

20-40 min

Retsept
portsjonile
200 g Tume (70%) šokolaad
180 g Või
4 tk Muna
1.5 dl Suhkur
3 spl Kooreliköör
2 dl Nisujahu
1 näpuotsatäis Sool
LISAKS
Või vormide määrimiseks
Kakaopulber
400 g Vanillijäätis
Neljale + proovikogus

1. Sulata potis või, tõsta tulelt ja lisa tükeldatud šokolaad. Sega ühtlaseks. Vahusta munad suhkruga tugevaks helekollaseks vahuks. Sega ettevaatlikult juurde jahu, šokolaadimass, liköör ja sool. Sega ühtlaseks ning vala korralikult võiga määritud ja kakaopulbriga üle puistatud vormidesse.

2. Küpseta 200kraadises ahjus olenevalt vormide suurusest 10–12 minutit. Lase 5 minutit kuumakindlal alusel seista, seejärel aita ääred ettevaatlikult noa abil vormiseina küljest lahti ja kummuta fondant’id taldrikuile. Serveeri kohe koos jäätisega.

3. Valmista alati enne suurema koguse fondantide ahjupanekut üks proovikook, nii näed kohe, milline lõpptulemus jääb. Saad hiljem vajadusel küpsemisaega minuti-paari võrra muuta.

4. Muganda maitseid! Koorelikööri asemel proovi näiteks kohvi- või apelsinimaitselist või jäta see üldse välja ja lisa hoopis näpuotsaga tšillipulbrit. Vanillijäätise asemel katseta karamelli-, stracciatella- või mustasõstrajäätisega.

HEA TEADA!
Fondanti võid serveerida ka otse vormist.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga